4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Doğalgaz Toplantısı Yapıldı

 
 
    Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Kıratlılar, haksız rekabetin sektörlerinin olası zorluklarından biri olduğunu söyledi.
 
Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Kıratlılar, Kayseri Sanayi Odası'nda düzenlenen ''Konutlarda
Doğalgaz Kullanımı'' konulu toplantıda, çağın en önemli enerji kaynaklarından biri olan doğalgazın, Türkiye'deki en ucuz yakıt olduğunu söyledi.
     ''Haksız rekabet, sektörümüzün olası zorluklarından biridir'' diyen Kıratlılar, ''Bu konuda bizler kadar gaz dağıtım firmalarının da dikkatli davranmaları gerektiğini düşünmekteyiz. Bu firmaların yalnızca yetkileri dahilindeki altyapı ve hizmet alanlarında faaliyet göstermeleri, tesisat veya cihaz satışı gibi haksız rekabet yaratacak durumlardan sakınmaları gerekir. Ayrıca standartlara uygun olmayan ürün satışları, yetkisiz kişilerce yapılacak yanlış tesisatlar, bakım ve onarımlar ile faturasız satışlar, sektörde haksız rekabet yaratmaktadır.'' Dedi.
     Kıratlılar, doğalgaz dağıtım firmalarından ve diğer yetkili kuruluşlardan tesisat yetki belgesi alan bayilerin, bir başka kentte tekrar belgelendirilmek istenmesinin gereksiz olduğuna işaret etti.
     HSV Kayseri Doğalgaz Dağıtım Pazarlama ve Ticaret A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Yağan da, bu yıl sonuna kadar 15 milyon dolar, 5 yıllık yatırım programı sonuna kadar da 40 milyon dolar yatırım yapacaklarını bildirdi.
     Yağan, Kayseri'deki doğalgaz altyapı çalışmalarının uluslararası standart ve normlar doğrultusunda yapıldığını, yapım çalışmalarında emniyet ve kaliteden hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini kaydetti.
kanal38
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 15:12:45
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 10:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?