3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Dolmuşçular Aynı Olsun Diyor

Büyükşehir belediyesinin bir süre önce belirlediği toplu taşım ücretlerine gelen itirazlar doğrultusunda dolmuş taşıma ücretleri 100 bin lira ucuzladı. Dolmuşçular ise otobüs ve dolmuş fiyatlarının aynı olmasını istiyor. 

Büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezi müdürlüğü, bir süre önce şehiriçi taşıma yapan Belediye otobüsü, halk otobüsü ve dolmuşların tayşıma ücretlerine yüzde 20 dolayında zam yapmış, dolmuş taşıma ücretini 1 milyon liraya yükseltmişti.
     Minibüsçüler odası üyesi dolmuş işletmecileri ise zam kararına tepki göstererek “Dolmuş taşıma ücretinin yüksek tutulmasının amacı belediye ve halk otobüslerinin yolcu oranının artırılmasını sağlamaya yöneliktir. Zammı uygulamayacağız, 650 bin liraya yolcu taşımaya devam edeceğiz” demişlerdi.
Yeniden toplanan Büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon Kurulu dolmuş taşıma ücretinin 1 milyon lira yerine 900 bin lira olmasını kararlaştırdı. Ancak dolmuş işletmecileri ücretim halk otobüsleri ile aynı orana çekilmesi için yeni bir girişim başlatacaklarını açıkladılar.

kanal38
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 15:25:30
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 10:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?