30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

'Engelliler Haftası' etkinlikleri

Kayseri'de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kutlamaları çerçevesinde 'Zihinsel Engelliler Atletizm Yarışması' yapıldı. Koşu sırasında engelli bir çocuk parkurda baygınlık geçirdi. 

Engelliler Haftası nedeniyle Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 'Zihinsel Engelliler Atletizm Yarışması', Atatürk Stadı'nda yapıldı. Etkinlik öncesinde yapılan seromoni sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 50 metre kızlar, 50 metre erkekler, 100 metre kızlar, 100 metre erkekler, 200 metre kızlar, 200 metre erkekler kategorisinde yarışmalar düzenlendi. Yarışmalarda zihinsel engelli ve bedensel engelli çocuklar kıyasıya yarışırken, 100 metre erkekler koşusunda parkurun yarısında sara hastası olduğu öğrenilen Aytekin Yuvalı isimli engelli genç, baygınlık geçirdi. 

112 Sağlık Ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Aytekin Yuvalı, daha sonra ambulansla saha kenarına alınarak tedavi edildi. Koşulara kalındığı yerden devam edilirken, 100 metre erkekler 3. periyotda koşan Fatih Kabak (18) bitiş çizgisinden sonra arkadaşlarının yanına gidince heyecandan baygınlık geçirdi. Hazır bekleyen 112 sağlık ekipleri Fatih Kabak'a da müdahale etti. 

Vali Yardımcısı Turgay Ergün, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Yalçın ile çok sayıda engelli çocuk ailesinin katıldığı atletizm yarışması sonrasında, guruplarında dereceye giren engelli çocuklara madalya takıldı. Madalya töreninin ardından İşitme Engelliler Spor Kulübü ile Kayserispor PAF Takımı futbol maçı yaptı. 
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 16:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?