4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Fransız gençler Müslümanlığı seçti

Kayseri'de 2 Fransız genç, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Fransa'da yaşayan Vicent Roux ve David Rıvıce adındaki 19 yaşındaki 2 genç, Türk arkadaşları Yasin Gezer'in yaşantısından etkilenerek Müslüman oldu.

Yasin Gezer tarafından Türkiye'ye davet edilen Fransız gençler, Kayseri Müftülüğü'nde düzenlenen ihdida töreni ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslümanlığı seçti. Kayseri Müftüsü Necmeddin Nursaçan, Müslüman olmayan bir kişinin Müslüman olabilmesi için İslamiyet'in inanç esaslarını kabul etmesi gerektiğini belirtti. Fransız gençlere İslam dini ile bilgiler verip, Müslümanlığın şartlarını anlatan Müftü Nursaçan, dualar eşliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Fransız gençlere ihdida belgesi verdi.

Müslüman olduktan sonra Fransız gençlerden Vicent Roux'a Selim, Davit Rıvıce ise Davut isimleri verildi. Müslüman olan gençlerden Vicent Roux, düşünce tarzlarına en uygun İslam dininin geldiğini ve Müslümanlar'ın yaşamından çok etkilendiğini belirterek, "Bu yüzden Müslümanlığı seçtim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 15:35:00
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 15:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin IP: 82.120.11.xxx Tarih : 30.09.2008 20:35:19

ALLAH, BOYLE KARDESLERIMIZDEN RAZI OLSUN ! *** ** * MASALLAH !!! *** ** *