30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Guinnes için rekor denemesi

Kayseri'de bulunan bir ilköğretim okulu, öğretmenler, öğrenciler ve destek olan kişi ve kurumların yardımıyla yapacağı "Dünyanın En Geniş El Baskısı" ile Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor. 

Daha önce dünyanın en uzun resmini yaparak Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan Kayseri Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu, bu eğitim öğretim yılında yapacağı, "Dünyanın En Geniş El Baskısı" ile ikinci kez rekorlar kitabına girmek için çalışmalara başladı. Hedeflerinin 2 bin 500 metre kare bez üzerine el baskısı yaparak dünya rekoru kırmak olduğunu söyleyen resim öğretmeni ve Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Erdem Örnek, "Bu rekoru 16 Haziran 2006 tarihinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bir okul bin 800 metrekare bez üzerine el baskısı yaparak kırmıştı. Biz de Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu olarak 2 bin 500 metrekare bez üzerine el baskısı yaparak rekoru kırmak istiyoruz. Bu çalışmayı 4 Şubat 2007 tarihinde Dünya Kanser Günü'nde kanser hastalarıyla birlikte el baskısı yaparak onlara moral vermek ve destek olmak istiyoruz" dedi. 

Müdür yardımcısı Erdem Örnek, kanser hastalarına destek olmak amacıyla yapılan bu rekor denemesine yardımsever insanların desteklerini beklediklerini söyledi. Özel Tevfik Kuşoğlu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Hasbahçeci ise yapılan işin çok hayırlı bir iş olduğunu belirtti. Okul müdiresi Selma Kaftanoğlu da ikinci rekor denemelerinde de başarılı olmak istediklerini belirterek, kanserli hastalara moral desteği vermek istediğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 12:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?