4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Iraklı Türkmenler'den duygulandıran teşekkür

Balkan Ülkeleri Türk işadamlarından oluşan heyet, Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti. Bulgaristan, Batı Trakya, Makedonya, Kosova ve Romanya'dan 16 işadamıyla Irak'tan 5 işadamının katıldığı ziyarette Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkilerin artırılması temenni edildi.

Ziyarette konuşan KTO Başkanı Kilci, komşu ülkelerle iyi ticari ilişkiler kurma gayretinde olduklarını söyledi. Kilci, "Odalar Birliği'nin önderliğinde öncelikle komşu ülkelerimize, ondan da öncesi kendi soydaşlarımızın bulunduğu ülkelerle çok yakın ilişkiler içinde bulunmak istiyoruz. Bu bizim doğal hakkımız. Tabii dünyada yaşanan gelişmeler zaman zaman bunlara engel oluyor. İstiyoruz ki, dünyada tüm insanlar mutlu olsunlar, bölgelerde sıkıntı, savaş olmasın. Başkaları, başka güçler gerek sosyal, gerekse ekonomik hayatımıza karışmasınlar" dedi.

Heyette bulunan ve Irak'ta yaşayan Türk işadamlarından Cemal Garip Kasapoğlu ise, Saddam zulmü sırasında kendilerine sahip çıkan Türk halkına teşekkür etti. Kasapoğlu, "1981 yılında Saddam zulmü senelerinde Türkmen katliamı sırasında bu inanılmaz sıkıntılı, toplu bombalı günlerde bizlere korumak için başta Türk Devleti olmak üzere Kayseri'de çoluk çocuk, ana baba, yaşlı olarak misafir edildiğimiz dönemde bize her türlü imkanı sağlayan Kayseri halkına teşekkür ediyorum. Burada sağlıklı günler yaşadık. Bunun için minnetimizi ve teşekkürümüzü iletmek istedik. Biz burada bulunduğumuz 6 ay içinde kendi vatandaşınız gibi baktınız. Gösterilen yakın alakaya teşekkür ederim" dedi.

Irak'ta yaşayan Türk işadamının duygulu konuşmasının ardından KTO Başkanı Kilci, "Çok duygulu bir an. Türk insanı, Anadolu insanı bu konuda çok duyarlıyız. Konuşmamın içinde zaten söylemeye çalıştım. Yüreğimiz yanıyor; ama elimizden fazla bir şey gelmiyor. Sadece ülkenizde yaşanan olaylarla ilgili değil. Dünyanın neresinde olursa olsun, isterse Hıristiyan olsun. Biz samimi olarak savaşlardan yana değiliz. Aslında oralarda yaşanan da savaş değil. Zalimlik yaşanıyor, insanlık yok ediliyor. Özellikle soykırım yapılıyor; ama dünya kılı kıpırdamadan bunu izliyor. Emperyalist güçler izletiyorlar. Çok yapmak istediğimiz şeyler var; ama Türkiye'de çok ciddi sıkıntı içinde şu an bizde müthiş baskı altındayız. Söylemek istiyorum ki, bugünler mutlaka geçecek, insanlık kazanacak" diye konuştu.

Ziyaret sonrası Balkan ülkeleri Türk işadamlarıyla KTO Başkanı Kilci arasında karşılıklı hediye ve plaket takdimi yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 12:43:37
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 13:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?