3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İtfaiye AB standartlarını yakaladı

Kayseri Büyükşehir İtfaiyesi Müdürlüğü'nün teknik büro kurarak, "2002 Yangından Korunma Yönetmeliği"ni Kayseri'de uygulamaya başladığı ve Avrupa Birliği (AB) standartlarını yakaladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisinden geçen karar ile 2002 Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliği kapsamında İtfaiye Müdürlüğü'ne teknik büro açtıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Metin Kızılkan, İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara'dan sonra yönetmeliği uygulayan ikinci il olacaklarını ifade etti.

Kızılkan, "Teknik büroda hedeflenen, amaçlanan, yangın çıkmadan önce alınması gereken önlemler konusunda devreye girerek halkı bilinçlendirmeye çalışacağız. Teknik büro binaların veya işyerlerinin herhangi bir nedenle yeniden inşa edilmesi söz konusu olduğunda proje devreye girecek ve alternatif kaçış yolları, duman tahliye sistemi, basınçlandırma ve ışıklı yön levhaları ile insanların yangın mahallinden zararsız ve en hızlı biçimde tahliye edilmesini yaptırımlar uygulamak suretiyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amaçlıdır. Bu uygulama ile ilgili mevcut projelerde kendi tarihleri içerisinde geçerli olan önlemler nelerse onlar uygulanmakta olup, 2005 yılının 7. ayı itibariyle teknik büro Kayseri'de faaliyete geçtikten sonra tüm projeler için 2002 Yangından Korunma Yönetmeliği'nde istenenler projede belirtilerek önlemleri aldırtıyoruz" dedi.

İkinci olarak hedeflerinin belirlenen yapı, İstanbul itfaiyesinde mevcut olan araç, gereç, donanım ve teknik malzemeler konusunda Kayseri'den ileri görülen daha iyi durumda olduğuna inanılan illeri takip etmek olduğunu söyleyen Kızılkan, İç Anadolu Bölgesi'nde Kayseri olarak çok önemli bir konuma geldiklerini kaydetti. Kızılkan, Kayseri halkına daha iyi hizmet verebilmek için web sayfası tasarımı yapım çalışmasının sürdüğünü belirterek, "Birimlerimizin çalışma ilkelerini ve o güne kadar Kayseri'de meydana gelen yangınları belirli kısımlarını sitemizde yayınlayarak, halkımızla bütünleşmeyi ve bilgi aktarımı yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Teknik Müdür Yardımcısı Ahmet Yücel ise, lojistik bakımdan bütün ekipmanlarının tam olduğunu belirterek, batı ülkeleri ile aynı standartlara ulaştıklarını ifade etti. Yücel, "İç Anadolu Bölgesi olarak Avrupa Birliği standartlarına ulaştık. İtfaiyemizde bütün lojistik ekipmanlarımız tam ve hizmet binamızda doğalgaz sistemine geçtik. İtfaiyecilerimizin yangına müdahale etmeleri için morallerinin yerinde olması ve ekipmanlarının tam olması gerekir. Biz Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak bunları başardık" dedi.

Kayseri itfaiyesi olarak çeşitli sosyal aktivitelerinde yapıldığını kaydeden Yücel, "Bilinçli toplum, eğitimli toplum ilkesi ile gerekse özel işyerlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda gönüllü itfaiyeciler yetiştirerek olası bir yangın öncesi bilgilendiriyoruz. Buna bağlı olarak Kayseri'de meydana gelen yangınlarda büyük ölçüde düşüşler oldu. Kayseri halkı bu tür eğitimlerde çok başarılı ve gönüllü. Belirlediğimiz bazı okullarda öğrencilere eğitim vererek, gönüllü itfaiyeci çalışmalarına okullarda da devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 10:51:18
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 10:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?