4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Japon gözüyle Türkiye

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim görevlisi olan Japon Norio İshinuma, Japonca'nın önemini ve Türkiye ile ilgili düşüncelerini anlattı.

Erciyes Üniversitesi'nde 4 yıldır öğretim görevlisi olarak görev yapan Norio İshinuma, Kayseri'de yaşamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Kayseri'ye geldiği günden beri herkes tarafından çok sıcak karşılandığını ifade eden İshinuma, Türkler'in çok misafir sever bir millet olduğunu kaydetti.

Türk yemekleri arasından en çok Kayseri mantısını sevdiğini söyleyen Japon İshinuma, "Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Türkiye'nin doğa güzelliği ve insanlarının sıcaklığı bana büyük bir enerji veriyor. İlk başlarda Ramazan ve Kurban Bayramları çok garibime gelmişti. Ama artık bu bayramlara alıştım. Bayramda elimi öpen öğrencilerim oluyor. Buraya geldiğim günden beri herkes bana çok sıcak davrandı. Türkiye'de yabancılık hissetmiyorum. Türk milleti çok misafir sever bir millettir" dedi.

Japon dilinin dünyada önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan İshinuma, "Japonca dünyadaki en önemli dillerden biri. Japonca özellikle iş yaşamında önemli bir yer kazanmaktadır. Japonca öğrenen arkadaşlara tavsiyem, sık sık konuşma pratiği yapsınlar. Ben de Türkçe öğrenmek için gayret gösteriyorum. Bu konuda öğrencilerim bana çok yardımcı oluyor. Ben onlardan Türkçe, onlar da benden Japonca öğreniyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 17:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?