30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kayserililer Kalvenist mi?

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kayserililer'in Kalvinistlere benzetilmesinin çok doğru olduğunu söyledi. Gül, eşi Hayrünissa Gül ile birlikte Ankara Dedeman Oteli'nde "Kayserililer Derneği'nin" düzenlediği akşam yemeğine katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Gül, son dönemde kamuoyunda tartışılan Kalvinistlik olayına değinerek şunları söyledi:

"Son dönemde Kalvinistler diye ilginç bir tartışma yaşanıyor. Bir taraftan muhafazakarlar, bir taraftan manevi değerlere önem verenler, bir taraftan dindar, ama aynı zamanda modernliği gerçekleştiren atılgan ve kalkınmayı yürütenler, din sosyolojisiyle ilgilenenler bunu çok iyi bilirler. Bunun adı Hıristiyanlıkta Kalvinizm olur. Başka dinlerde başka isimler alır. Kayseri'deki sosyolojik olayı da aynı şekilde buna benzetiyorlar. Böyle izah ediyorlar. Bu çok doğru."

Gül, Kayserililer'in bu özelliğini anlatırken ünlü Kayserili işadamı Kemal Dedeman'ın "Yakınma, yetin. Yani işe koştur gayret et" sözünü hatırlattı.

Gül’e Erciyesspor atkısı

Dedeman Oteli’ndeki Kayserililer Gecesi'ne eşi Hayrünissa Gül ile birlikte katılan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e, işadamları tarafından Kayseri Erciyesspor kaşkolu hediye edildi.
Hürriyet/Uğur Ergan
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 16:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?