1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Köy çocukları oyuna doyacak

Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, köylerdeki çocukların oyun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 200 takım çocuk oyun grubu üretmeye başladıklarını söyledi. Atsız, oyun gruplarını kendi işçileriyle, kendi atölyelerinde üreterek ucuza mal ettiklerini söyledi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız yaptığı açıklamada, 477 köy ve bağlı mahallesine hizmet götüren İl Özel İdaresi'nin; yol, su ve kanalizasyon gibi temel hizmetlerin yanı sıra sosyal amaçlı çalışmaları da gerçekleştirdiğini belirterek, "2006 yılında 30 köy okuluna yapılan kapsamlı bir çalışmanın ardından çocuk oyun grubuna ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz 200 köy okulu için, oyun grubu yapılması yönünde karar aldık.

İlk etapta Talas ilçesi köylerindeki 10 okul için oyun grubu üreterek, çocuklarımızın yaz tatilini gönüllerince geçirmelerine imkan sağlamak amacıyla salıncak, tahterevalli ve kaydıraktan oluşan 200 takım çocuk oyun grubu için başlattığımız üretim çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz" dedi. 

Sosyal açıdan önem verdikleri çocuk oyun gruplarını kendi atölyelerinde, kendi işçileriyle yaptırarak örnek teşkil ettiklerini kaydeden Atsız, "Çevre yolu üzerindeki Teknik Hizmetler Birimi'nde kurulu atölyelerimizde ham maddeler çocuk oyun grubuna dönüştürülüyor, rengarenk boyanıyor ve kullanıma hazır hale getiriliyor. Tamamen kurum imkanları ile ürettiğimiz çocuk oyun grupları, piyasa şartlarının 10'da 1'i fiyatına üretiliyor. Böylece, daha çok köye, daha çok çocuğumuza oyun grubu üretme imkanı sağlamış
oluyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 15:08:29
Güncelleme :10 Mayıs 2007 Perşembe 15:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?