30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kuş cennetinde yangın

Kayseri'de, 130 kuş çeşidini barındıran Engir Gölü Sazlığı'nda akşam saatlerinde yangın çıktı. Jandarma ekipleri ve yakın köylerdeki çocukların da söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, 4 saatte kontrol altına alınabildi. 

Edinilen bilgiye göre yangın, Sivas Karayolu'nun 20. kilometresinde Kayseri Kaykoop Evleri yakınında bulunan Engir Gölü Sazlığı'nda akşam saatlerinde çıktı. Suyu çekilen gölün sazlık alanında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına, Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının sazlık yakınlarında bulunan besi damlarına sıçramaması için büyük çaba harcayan itfaiye ekipleri, zeminin yumuşak olması sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Yakın köylerden gelen çocukların ve jandarma ekiplerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmaları sırasında, bazı askerler aşırı duman nedeniyle zor anlar yaşadı. Rüzgar nedeniyle hızlı şekilde yayılan yangın, itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almasını da zorlaştırırken, 4 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. 

Çevre köylerde oturan vatandaşlar, yangının yağmur öncesinde yıldırım düşmesi sonucu çıktığını iddia etti. Olayı gören köylüler, evlerinde otururken aniden yıldırımın göl üzerine düştüğünü ve yangının başladığını belirtti. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlatırken, soğutma çalışmaları sonrasında itfaiye ekipleri bölgeden ayrıldı.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 19:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?