30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Lösemili çocuklar yararına kermes

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi tarafından Lösemili çocuklar yararına düzenlenen kermeste üniversite öğrencileri örnek bir davranış sergiledi. 

Erciyes Üniversitesi tarafından "Gençlik Haftası" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Bahar Şenlikleri" bugün sona eriyor. 15-22 Mayıs tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi kampüsü içerisinde düzenlenen şenlikler kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlarda stant kurarak kurumları adına faaliyet verdi. Etkinlikler çerçevesinde Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi de, şenlik alanında düzenlediği kermesle hem derneğe gelir sağladı hem de kurumun faaliyetleri hakkında Kayseri halkını bilgilendirdi. Tamamen hayırsever desteğiyle düzenlenen kermeste satışı yapılan ürünler ise gönüllü olarak ev hanımları tarafından ücretsiz olarak hazırlandı. Şenlik süresince üniversite öğrencileri de ücret almadan kermeste görev alarak örnek bir davranış sergiledi. 

El işlerinden takılara, ev pastalarından süs eşyalarına kadar bir çok alanda çok sayıda kişiye hitap eden kermesle ilgili bilgi veren Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gülseren Medet, amaçlarının kanserle savaşta çağdaş düzeye ulaşabilmek, kişi, kurum ve kuruluşları biraraya getirerek işbirliğini sağlamak olduğunu söyledi. 

Kermes'e Kayseri halkının ve özellikle üniversite öğrencilerinin gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Gülseren Medet, "Her yıl dünyada yaklaşık 10 milyon kişi kanser oluyor. Türkiye'de ise her yıl 150 bin kişi kansere yakalanıyor. Kanser yediden yetmişe, hatta yeni doğandan ileri yaşlara kadar her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Bu konuda toplumun bilgilendirilmesi noktasında bizlerin üzerine büyük görevler düşüyor. Vatandaşların da bize vereceği destekle kanserle mücadele noktasında önemli ardımlar atılacağına inanıyorum" dedi. 

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu olarak lösemi hastası çocukların yanı sıra ailelerine de yardımda bulunduklarını söyleyen Gülseren Medet, önümüzdeki günlerde yine lösemi hastası çocuklar için Erciyes Üniversitesi Kemal Dedeman Onkoloji Hastanesi'nde bir ilaç firmasının sponsorluğunda moral gecesi düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2006 Pazartesi 12:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?