3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Meteorolojiden don uyarısı

Yurtta bir süredir etkili olan soğuk ve yağışlı hava Kayseri'de kara dönüştü. Dün geceden itibaren Kayseri'nin yüksek kesimlerinde bulunan ilçe ve bazı köylerine yılın ilk karı düşerken, Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 8 santimetre, zirvesinde ise 25 santimetreye kadar ulaştığı öğrenildi.

Şehir merkezinde ise aralıklarla yağmur etkili olurken, akşam hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düştü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışının Cuma gününe kadar devam edeceğini belirtirlerken, Cuma gecesi hava sıcaklığının eksi 4 derecelere kadar düşeceğini ve don olayının yaşanabileceğini bildirdiler.

Öte yandan, kar yağışı Kayak Merkezi çalışanlarını umutlandırırken, Kayseri Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü Erciyes Kayak Merkezi antrenörlerinden Veysel Değirmenci, Cuma gününe kadar yağması beklenen kar yağışının kayak için istenen düzeye ulaşmasının mümkün görünmediğini, kayak sezonunun açılması için kar kalınlığının en az 70-80 santimetre olması gerektiğini hatırlattı.

Değirmenci, "Ancak şu anda tüm hazırlıklar tamamlandı. Sezonun açılması sadece kar yağışına bağlı"

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 14:47:39
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?