4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Metroseksüelliğe karşı 'erkeksen gel' çağrısı

Kayseri'de bir güzellik merkezinin başlattığı "'Erkeksen' gel tıraş ol" kampanyası akılları karıştırdı.

Alparslan Mahallesi'nde hizmet veren DEZ Bay-Bayan Güzellik Salonu tarafından başlatılan kampanya Kayserili erkekleri ikiye böldü. DEZ Güzellik Merkezi yetkililerinin müşterilerinin cep telefonlarına gönderdiği "Erkeksen gel tıraş ol" mesajı bazı kişiler tarafından yanlış anlaşılarak tepkilere sebep oldu.

Güzellik salonu sahiplerinden Estetisyen İrem Durmaz, 6 bin kişiye bu mesajı çektiklerini belirterek, "Biz bu sözü erkeklerin tepkisi çekmek için değil, sadece bu ortamın erkeklere özel olduğunu belirtmek için 'Erkeksen gel, bayansan gelme' gibi bir anlamda kullandık. Ama bazı yönetici ve mağaza sahipleri yanlış anlamış. Güzellik merkezimize telefon eden bu arkadaşlar, 'Siz ne demek istiyorsunuz. Biz erkek değil miyiz? Geleceğiz oraya' gibi cevaplar verdi. Aslında gelseler ve burayı görseler bu kadar tepkili olmayacaklar" dedi.

Gönderdikleri mesajla metroseksüellik kavramına karşı bir çalışma yaptıklarını belirten Estetisyen İrem Durmaz, "Halkımızda metroseksüelliğe karşı bir tepki var. Aslında metroseksüel demek 'bakımlı erkek' demek, fakat bu halk içinde yanlış anlaşılıyor. Biz yaptığımız kampanya ve promosyonlarla bu tabuyu yıkmak ve bakımlı erkeğin, manikür, pedikür yaptıran her erkeğin metroseksüel olmadığını, erkekçe bakım yaptırdığını anlatmaya çalıştık" diye konuştu.

Durmaz, bu tür promosyonların ve sloganların önümüzdeki günlerde de süreceğini belirtti. Estetisyen ve kuaför olan Ayşe Durmaz ise bu kampanyayı başlatarak Kayseri'de bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erkekler için sadece saç kesimi değil cilt bakımı, kaş, tırnak batığı, manikür ve pedikür de yaptıklarını ifade eden Ayşe Durmaz, "Bazı zamanlar bayan bölümü kalabalık olduğunda erkeklerin olduğu bölümde, erkeklerde yoğunluk olduğunda ise bayanların bulunduğu bölümde iç içe faaliyet gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Müşteriler ise hallerinden gayet memnun olduklarını, bay ve bayanların karışık olmasından sıkıntı duymadıklarını belirterek, ailecek bakım ve saç kesimleri için rahatlıkla geldiklerini ifade etti. Bayan müşteriler ise bakımlı erkeklerin her zaman ilgi çektiğini belirterek güzellik merkezini mutlaka denemelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 13:56:39
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 10:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?