3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Pazarda defile

Kayseri'de pardösü ve kışlık mont satan bir mağaza tarafından gerçekleştirilen gezici defile izleyenleri şaşırtıyor.

Kayseri'de üniversite öğrencilerinden oluşan gençlerin kışlık ürünler satan bir mağazanın tanıtımı amacıyla düzenlediği defileye bu kez bir semt pazarı ev sahipliği yaptı. Pazar alışverişi yapan vatandaşların ve pazar esnafının şaşkın bakışları arasında sonbahar-kış kreasyonlarını tanıtan ve mağazanın tanıtımını gerçekleştiren üniversiteli mankenlerin pazar yerindeki gösterileri beğeni toplarken, pazar esnafı da bu tür tanıtımlara açık olduklarını dile getirdi.

Erciyes Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Yasemin Şehit, İşletme Fakültesi 2. sınıf öğrencesi Yasemin Sığırtmaç, Ramazan Şar, Fen Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sinan Kılıç ve mağaza çalışanlarından Gülseven Doğan, pazar yerinde sundukları defileyle bir ilke imza atarken, amatör mankenler hem okul harçlıklarını çıkardıklarını hem de mağazanın Pakistan'daki depremzedeler yararına düzenlediği kampanyaya destek verdiklerini ifade etti. Gençlerden oluşan grup, defile ve tanıtımın sadece pazar yerlerinde değil, ilçelerde, hatta köylerde sokak defileleri halinde sürekli olarak gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Pazar alış verişi için geldikleri pazaryerinde sonbahar-kış kreasyonlarını izleme fırsatı bulan ev hanımları pazaryerinde defilenin ilginç ancak kendileri açısından güzel bir uygulama olduğunu belirtirken, pazar esnafı da, gelişen Türkiye'de artık pazaryerlerinde de bu tür tanıtımların yapılmasının doğal olduğunu belirterek, hizmetin vatandaşın ayağına getirebilmenin önemine dikkati çekti.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 11:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?