4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ramazan Sokağı'nda cümbüş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin kendi öz değerlerinden uzaklaşmadan AB yolunda ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayında halkın farklı bir ortamda eğlenmesine imkan tanımak için Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Ramazan Sokağı' ile 2. Etap Çarşı İçi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Bu yıl 2.'si düzenlenen ve Kızılay Sokağı'na kurulan Ramazan Sokağı'nın açılışına AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AKP İl Başkanı Mahmut Cabat ve çok sayıda davetli katıldı.

Ramazan Sokağı'na halk yoğun ilgi gösterirken, çocuklar ise Ramazan eğlencesinin tadını doyasıya çıkardı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın verdiği konserinin ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hafta sonu Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile birlikte kente gelen AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn'in Kayseri'ye ve kültürüne hayran kaldığını belirtti.

Özhaseki, Türkiye'nin AB yolunda emin adımla ilerlediğini ve Türkiye'nin birliğe kendi değerlerinden uzaklaşmadan girmesi gerektiğini kaydetti. Özhaseki, "AB yolunda çok önemli bir adım atıldı ve müzakereler başladı. AB'ye girmek için ise, bu müzakere sürecinde bazı kurallar ve kanunları yerine getirmek zorundayız. Bizler tabi ki bu kuralları uygulayacağız. Fakat, bizi biz yapan fertlerimizden, eski Osmanlı kültürümüzden ayrılmadan bu kuralları yerine getireceğiz. Biz diğer AB ülkelerinden farklı olacağız ve kültürümüzden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Özhaseki, Ramazan boyunca açık kalacak sokakta, çeşitli animasyon gösterilerinin yanı sıra Hacivat-Karagöz, meddah, ortaoyunu, sema gösterileri gibi etkinliklerin yanında kitap satış stantları ve çeşitli gıda reyonlarının da yer alacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Başkan Mehmet Özhaseki, gösteriler yapan uzun bacak ve sunucu 'Şişko Nuri' lakaplı Sıtkı Sezgin ile birlikte gazetecilere poz verdi. Etkinlik daha sonra Sivas Mevlevi Derneği'ne üye bir grup sanatçının Tasavvuf Musikisi Konseri ile sürdü. Her gün değişik etkinliklerin gerçekleşeceği ve vatandaşların ücretsiz izleyebileceği şenlikler, Ramazan ayı süresince düzenlenmeye devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2005 Pazar 14:58:32
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?