4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Uçan Süpürge Kayseri'den geçti

'Uçan Süpürge' adlı kadın kuruluşu tarafından ülke genelinde sürdürülen 'Köprüler Kuruyoruz' etkinliği, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Kayseri'de yapıldı.

Şehir Tiyatrosu'nda kadınlara yönelik olarak hazırlanan yarı belgesel niteliğinde 2 film gösterimi ve ardından kadınlarla sohbetin yer aldığı organizasyon öncesi konuşan Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner, kadınların toplum içinde hak ettikleri yere gelebilmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Güner, "Son dönemde çıkartılan kanunlarla kadınların toplum içindeki yeri pekiştirilmiş ve erkeklerle eşit hale getirilmiştir. Ancak kadınlarımızın çoğu bunlardan habersiz. Biz Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşu olarak il il dolaşıyor ve kadınlarımızla sohbet edip onları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bize bu salonu tahsis eden ve yakın ilgi gösteren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Programda bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Oktay Durukan da Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara çeşitli imkanlar sunduklarını kaydetti. Durukan, "Kadınlarımız için çeşitli eğitim faaliyetleri, kültürel etkinlikler, sosyal ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Bayanlara ait yüzme havuzu, spor ve jimnastik salonları hizmete sunduk. Şimdi de yeni bir Kadınlar Kültür Merkezi'nin yapım çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye bir teşekkür plaketi verildi. Plaketi Başkan Özhaseki'ye ulaştırmak üzere İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Oktay Durukan aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 17:30:34
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 11:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?