2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yılın en iyileri seçildi

Erciyes Üniversitesi (EÜ) İşletme Ekonomi Kulübü tarafından gerçekleştirilen "Yılın 'En'leri" anketine yaklaşık 12 bin öğrenci katıldı. Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yılın teknik direktörü seçildi. 

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni ve gala gecesine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Gölgeli, İletişim Fakültesi Dekanı M. Şükrü Akdoğan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Erciyes Üniversiteli bir grup öğrencinin düzenlediği dans gösterisi, ödül törenine katılan davetliler tarafından beğeniyle izlendi. 

Dans gösterisinin ardından açılış konuşması yapan E.Ü. İşletme Ekonomi Kulübü Başkanı Yasin Kaplan, ankete sadece Erciyes Üniversiteli öğrencilerin katıldığını belirterek, hedeflerinin Erciyes Üniversitesi öğrencileri arasında bir sinerji ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. Kaplan'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan E.Ü. Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, bu tür sosyal faaliyetleri üniversite olarak desteklediklerini kaydetti. Üniversitenin hedefinin, öğrencilerini hayata hazırlamak olduğu ifade eden Rektör Prof. Dr. Utaş, "Bizim amacımız kendine güvenen ve bilgili gençler yetiştirmektir. Gençlerin bu tür sosyal aktivitelerine önem veriyoruz ve her zaman destekliyoruz. Bu yüzden 80 civarındaki çeşitli öğrenci kulüplerine yardımlarda bulunuyoruz. Sosyal aktiviteler gençlerin hayata atılmaları için bir fırsattır" dedi. 

Utaş'ın konuşmasının ardından yaklaşık 12 bin öğrencinin 16 kategoride oy kullandığı anketin sonuçları açıklandı. '2007 yılının en iyi teknik direktörü' kategorisinde Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam yılın teknik direktörü seçildi. Erciyes Üniversitesi öğrencilerinden ödül aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Sağlam, adaylar içerisinde bulunan diğer teknik direktörlerin de bu ödüle layık olduğunu belirterek, "Ekip çalışmasının gücüne inanan bir teknik direktör olarak şu an ligden düşmemek için mücadele veren Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ve futbolcularına başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Yılın en iyi işadamı ise geçtiğimiz aylarda vefat eden Kayserili İşadamı Kadir Has seçildi. Kadir Has'ın ödülünü, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, E.Ü. Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş'a teslim etti. 

Kayserispor'un başarılı futbolcusu Mehmet Topuz, yılın en iyi erkek sporcusu seçilirken, 2007 yılının en iyi bayan sporcusu ödülüne ise Dünya Kick Boks Şampiyonu Hanife Altun layık görüldü. 


İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 17:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?