6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Aday sıralaması istifa getirdi

Demokrat Parti (DP) Nevşehir İl Teşkilatı'nda milletvekili aday sıralamasına tepki gösteren bazı il yöneticileri istifa etti. 

DP Nevşehir İl Başkan Yardımcısı Bilal Altunbaş, İl Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet İnan ve İl Teşkilat Başkanı Hüsamettin Karataş ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Bilal Altunbaş, partilerinin milletvekili seçimleri için aday sıralaması belirlemesinde teşkilatların isteğini göz önünde bulundurmadığını ve bu nedenle yönetici arkadaşları ile birlikte partilerindeki görevlerinden istifa ettiklerini söyledi.

İstifa dilekçelerini DP Genel Merkezi'ne de ulaştırdıklarını kaydeden Altunbaş, "Biz geçmişte partimize gönül vermiş ve partimizin başarısı için çaba göstermiş insanlarız. Teşkilat olarak bizi üzen şey, bizim istediğimiz adayların ilk sırada yer almayıp, 2. ve 3. sıralara koyulmasıdır. Bu demek oluyor ki, Anadolu'da parti teşkilatlarının istekleri hiç hesaba katılmıyor. Biz buna tepki gösteriyoruz, biz demokrasiden yanayız. Madem demokrasiye inanmışız, partimizin adını da Demokrat Parti koymuşuz bundan sonraki hareketlerimizin de bu şekilde olması gerekirdi. Halen bir Demokrat Parti gönüllüsüyüz, onların her türlü görüşünü her platformda savunur, tartışırız ancak aday belirleme sırasında izlenen politikadan dolayı partimizdeki görevimizden istifa ediyoruz. Bu bir tepki istifasıdır, bu şartlar altında görevimize devam etmemiz mümkün değildir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 11:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?