19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Yerel Yönetimler Barış Konferansı başladı

UN-Habitat ve Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı Nevşehir'de başladı.

Nevşehir Kapadokya Dedeman Otel'de 3 gün boyunca devam edecek olan Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı'na 45 ülkeden yaklaşık 2 bin Vali, Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katılıyor. Konferansın ilk gününde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından konferansa katılan Vali ve Belediye Başkanları hoşgeldiniz kokteyli verdi. Kokteylde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, üç gün boyunca Nevşehir'den dünyaya barış mesajının verileceğini belirterek, Nevşehir'de böyle bir konferansa ev sahipliği yaptığı için gurur duyduğunu söyledi. Ünver, "Kadeş Barış Antlaşması'nın yapıldığı bu topraklarda böyle bir konferansın yapılması gerekli idi. Bu konferansta dünya barışı için önemli konular görüşülecek ve dünyada ilk kez barış önlemleri konusu gündeme gelecek" dedi.

Bu arada dünyanın dört bir yanından gelen davetliler resepsiyonda ilginç görüntüler oluştururken, Necef Valisi Asaad Sultaan Abu Gelal, Irak'ta yeni anayasa çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki günlerde bu anayasanın oylamaya sunulacağını belirterek, "Biz Irak'ta özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Sesimizi duyurmak için bu konferansın çok faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Bu arada Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı'nın yapıldığı Nevşehir Kapadokya Dedeman Otel'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine takviye olarak Ankara'dan Swat timi ve Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ekipleri görev yapıyor. Konferansın yapıldığı çadırlar çevresinde pointır cinsi Gino isimli bomba uzmanı jandarma köpekleri çadır içerisinde ve çevresinde bomba araması yaparken, Swat timleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 02:10:20
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 15:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?