6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP'li Köybaşı'dan değerlendirme

AKP Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, 3 Kasım seçimleri öncesinde vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirebilmek için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, yapacakları hizmetler öncesinde sık sık basın toplantısıyla halka yönelik hizmetleri anlatacaklarını söyledi. 

AKP Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AKP İl Başkanı Ahmet Erdal Feralan ve AKP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yalvaç'ın da katıldığı basın toplantısıyla yapılan çalışmaları anlattı. Nevşehir kamuoyunda sık sık gündeme gelen Karayolları 67. Yol Şube Şefliği'nin ticari ve konut alanı haline getirilmesi konusunda önemli ilerlemelerin sağlandığını belirten Köybaşı, yapılan protokol gereği Nevşehir Belediyesi 2000 Evler Mahallesi Karayazı mevkiinde Karayolları 67. Yol Şube Şefliği binasının yapımına başlandığını açıkladı. Köybaşı, protokolle Nevşehir Belediyesi'ne devredilen bu alanda kent kimliğine uygun ticari ve konut alanları oluşturulacağını ifade etti. 

Bugüne kadar adından çok söz edilmesine karşın hiçbir ilerleme sağlanamayan Nevşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin çok katlı otopark ve işyerleri haline getirilmesine yönelik çabalarında geçen perşembe günü mutlu sonla noktalandığını ifade eden Rıdvan Köybaşı, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile bu konuda gerekli protokolün imzalandığını söyledi. Köybaşı, "Böylece, kent merkezinde yıllardır en önemli temel sorun haline gelen otopark sorunu da kendiliğinden çözülmüş olacak. Çok katlı otopark ve ticari mekanlarla kentin görünümü daha da farklı bir yapıya kavuşacak. Bu arada Nevşehir Belediyesi şu anki İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi yanına 300 yataklı modern bir hastane yapıp Sağlık Bakanlığı'na teslim edecek. Bu hastanemizin hizmete girmesiyle birlikte sağlık alanında yatak sorunu, ciddi manada ortadan kalkacak" dedi. 

Köybaşı, bölünmüş yol konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, halen çalışmaları süren Nevşehir-Niğde arasındaki bölünmüş yolun bu yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

"İSTANBUL-NEVŞEHİR ARASINDA UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR"
AKP Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, Türkiye'nin en önemli havayolu işletmelerinden biri olan Pegasus Hava Yolları'nın 16 Haziran 2006'dan itibaren İstanbul-Nevşehir arasında yolcu taşımacılığına başlayacağını belirterek, 130 yolcu kapasiteli uçaklarla yapılacak uçuşların haftanın 5 veya 6 günü gerçekleştirileceğini ifade etti. Köybaşı, "Pegasus Hava Yolları uçak sayısına endeksli olarak haftanın 6 günü de sefer düzenleyebilecek. Bu gelişme bölge turizmi ve halkımız açısından oldukça olumludur. Uçak seferlerindeki hareketliliğin sağlanmasında öncelikli olarak Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası yönetici ve üyeleriyle kentimizdeki diğer işadamları ve sanayicilerimize de büyük bir sorumluluğun düştüğüne inanıyoruz. Bu konu sadece siyasetçilerin değil, tüm kentimizin ortak sahip çıkması gereken bir konudur" diye konuştu. 

Nevşehir'in demiryolu hizmetinden de yararlandırılması konusunda ciddi gelişmelerin yaşandığını anlatan Köybaşı, yaptıkları çalışmalarla demiryolları ağına kavuşan iller arasına Nevşehir'in de alındığını belirterek, önümüzdeki günlerde teknik heyetin demiryolunun geçeceği alanın güzergahlarının belirlenmesi çalışmalarına başlayacağını vurguladı.
Köybaşı, üniversiteleşme konusunda da çalışmaların sürdüğünü kaydederek, yarım kalan iki fakülte binasının tamamlanması için önümüzdeki günlerde bir heyetle İstanbul'daki hayırsever Nevşehirliler'le görüşeceklerini dile getirdi. Köybaşı, bir süre önce Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret Borsası yetkililerinin bir araya geldiği toplantıda toplanan yaklaşık 1 milyon YTL'nin üniversite öğretim elemanlarının sosyal tesis ve konutlarının yapımında kullanılacağını söyledi. 

Milletvekili Köybaşı, bir gazetecinin sorusu üzerine halen yapım çalışmaları devam eden Gülşehir İlçesi'ne bağlı Tuzköy Beldesi'ndeki konutların sayısal bazda artırılmasına yönelik çalışmalardan da olumlu sonuçlar alındığını ve 188 konutun daha yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 12:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?