27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Ağar: Hükümetin fitil fitil burnundan getireceğim

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, parti olarak emin adımlarla iktidara yürüdüklerini ifade ederek, "Bu hükümetin fitil fitil burnundan getirmek benim işim. Hesap sormak nasıl olur görecekler" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Nevşehir İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada hükümete yüklendi. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede AKP iktidarına ağır eleştirilerde bulunan DYP Genel Başkanı Ağar, partisinin ilk seçimde yeniden iktidara geleceğini savundu.

Genel Başkan seçildikten sonra adım adım Türkiye'yi gezdiğini ve partisini seçimlere hazırladığını kaydeden Ağar, "Adım adım gezdiğimiz, metre metre havasını teneffüs ettiğimiz Anadolu'da gezimiz sürüyor. Türkiye'nin adım adım başka bir tarih yazmaya gittiği bir dönem yaşıyoruz. Türkiye'nin sıkıntılarını ortadan kaldıracak millet eliyle bu iktidardan kurtuluş yolunun adım adım açıldığı günleri yaşıyoruz. Yolumuza güçlü, azimli imanlı adımlarla devam ediyoruz. Hedefimiz ilk seçimlerde iktidar" dedi.

Seçimler öncesi miting alanlarında vaatlerde bulunan AKP iktidarının seçimlerden sonra sözlerini unuttuğunu iddia eden Ağar, vatandaşların iktidara cevabını seçimlerde vereceğini ileri sürdü. Ağar, "Geçtiğimiz dönem bir ekonomik kriz, sıkıntı yaşadık. Millet geliyor, başbakanlık önünde yazar kasa fırlatıyor, kimisi kendini yakmaya çalışıyordu. Şimdi geçen dönemle bu döneme baktığımızda bu hükümet biraz daha devam etse kendini yakacak çiftçi de kalmayacak. Bu hükümet iktidara gelirken seçim propagandası yaptığı yerlerde vatandaşa hitap ederken mangalda kül bırakmıyordu. Vaat etmedik hiçbir şey bırakmamışlardı" diye konuştu.

Hükümete yaptığı yanlışlardan dolayı hesap soracak tek partinin DYP olduğunu vurgulayan Mehmet Ağar, şöyle devam etti: "Soruyorum, sen Avanos'un hükümeti misin, sen Nevşehir'in hükümeti misin, sen Türkiye'nin hükümeti misin, yoksa yabancı bankerlerin hükümeti misin? Havadan, tavadan cebine koyduğunuz milletin helal alın terini hovardaca peşkeş çeken, başkalarını zengin etmeye yarayan bir hükümet misin? Bilesiniz ki bunların hepsinin fitil fitil burnundan getirmek benim işim, öyle hesap sormak nasıl oluyor görecekler. Bu hükümet rota değiştirmiştir, bu hükümet raydan çıkmıştır. Tıpkı Pamukova'daki tren kazasında olduğu gibi. Bu hükümet kendisini iktidara taşıyan çiftçiyi defterden sildi. İşçi, emekli perişan. Dul, yetim, desen o da öyle. Birde küçük ve orta büyüklükte işletmeler var. Adamlar canavar gibi üretim yapıyor, bunları da sildiler. Memur, işçi sesini çıkaramıyor sürgün ederler işten atarlar diye."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 17:17:30
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 15:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?