26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

İçişleri Bakanı Aksu, Nevşehir'de

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Türkiye'de son günlerde yaşanan olayların bir provokasyon olduğunu belirterek, "Geçmişte de aynısını denediler ama provokatörler amaçlarına ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar" dedi.

Bakan Abdülkadir Aksu, Nevşehir'de Mersin, Karaman, Konya, Aksaray, Niğde, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir valileriyle bir araya geldi. Nevşehir Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen Bölge Valiler Toplantısı'na başkanlık eden Bakan Aksu, burada son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili önemli mesajlar verdi. Huzur ve güvenliği temin edilmiş bir ortamda yaşama arzusunun, insanların en hayati ve kutsal hakkı olduğunu belirten Bakan Aksu, "Bu hakların korunması ve insanların insan hak ve onuruna yaraşır bir şekilde yaşamalarını temin etmekte devletin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Eğer devlet bu görevini hakkıyla yerine getirmezse o yerde huzursuzluk ve karmaşa hakim olur. Amacımız vatandaşımızın işinde, evinde, caddesinde ve sokağında her türlü endişelerden ve korkulardan uzak bir şekilde güvenliği sağlanmış bir ortamda hayatını devam ettirmesini temin ettirmektir" diye konuştu.

Hakkari ve yurdun çeşitli illerinde son günlerde yaşanan olayların bir provokasyon olduğunu ve halkın provokatörlere kapılmaması gerektiğini belirten İçişleri Bakanı Aksu, bu olayların sorumlularının da hesap vereceğini söyledi. Bakan Aksu, şöyle devam etti:
"Son günlerde de maalesef hiç arzu etmediğimiz ve milletimizi derinden üzen olaylara şahit oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir, hukuka aykırı bir durum ya da eylem olduğunda bunu takip edecek, araştıracak, adli organlara teslim edecek ve yargılanmasını sağlayacak merciler bellidir. Ülkemizin ilerlemesini istemeyen odaklar geçmişte de akla gelmeyecek provokasyonlar tertip ettiler. Yüzyıllar boyu bir arada yaşamış insanları mızı birbirlerine düşürmeye çalıştılar. Ama provokatörler amaçlarına ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar. Birlik beraberliğimizi bozmadan sağduyulu ve soğukkanlı olalım ve tahriklere de kapılmayalım. Bu tür provokasyonlara prim vermek, sosyal barışa, huzura ve ekonomik gelişmeye de vurulan bir darbe olur.

Terör olgusunun biran olsun ihmale gelmeyecek ölçüde hayati bir mesele olması nedeniyle bölücü terör örgütünün yeni eylem stratejisinin de iyi analiz edilmesinin, terörist faaliyetlere karşı da duyarlı olunmasını da istiyoruz. Yaşanan bunca sıkıntıya rağmen büyük bir devlet olarak her sorunu anayasal düzen dahilinde daha çok demokrasi ve hukukla çözeceğimize de hiç kimsenin endişesi olmasın.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:48:49
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 10:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?