2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Yavuz'un kitaplarına onay

Eğitimci-Yazar İdris Yavuz'un büyük uğraşlar vererek kaleme aldığı "Baba Öğütleri" ve "Hikmet Hazineleri" isimli eserlerinin kütüphanelere dağıtılacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Kitap Alım Komisyonu tarafından değerlendirilerek alınması için onay verilen "Baba Öğütleri" ve "Hikmet Hazineleri" isimli eserlerden ilk etapta 200'er adet, yurt genelindeki kütüphanelere dağıtılacak.

Komisyon kararının kendisi için çok büyük bir onur olduğunu söyleyen Yavuz, onlarca yıl emek verdiği, çeşitli dillerden aslına bağlı kalarak Türkçe'ye çevirdiği eserlerinin kabul görmesinin ve kütüphanelerdeki yerini almasının Türk Kültürü için önemli olduğunu ifade etti. Gizemli sırların ve tarihe ışık tutan önemli öğütlerin yer aldığı iki eserin Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk olduğunu savunan Yavuz, "Kitabı yazarken de, bugünde amacım asla para kazanmak olmadı. En büyük hayalim Türk harsını, örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere derlitoplu sunmak ya da buna aracılık yapmaktır. Bir kitapta, metafizik-fizik ve simya ilminin büyülü atmosferinde yaşanan olağanüstü olaylar, diğer kitapta ise tarihe damgasını vurmuş ünlü simaların etkileyici ve güzel sözleri yer alıyor ve her ikisinde de okuyanların kendileri için çıkaracağı bir çok ders var" dedi.

7. yüzyılda yaşayan Bilge-Kağan'ın öğütleriyle başlayan "Baba Öğütleri" kitabı günümüze kadar gelen birçok ünlü ismin öğütlerini kapsıyor. Tarihi bilgilerle yoğrularak, ünlü Türk büyüklerinin çocuklarına veya halkına verdikleri öğütlerin sadeleştirilerek anlatıldığı kitapta, ünlü Türk büyüklerinin öğütleri, insanlığa ışık tutan ilim ve gönül adamlarının öğütleri, kıssadan hisseler, ariflerden seçmeler, aşıkların dilinden baba öğütleri ve baba öğütleri başlıkları altında 6 ana bölümden oluşuyor.

"Hikmet Hazineleri" isimli kitap ise Türkmenistan'ın Buhara kentinde dünyaya gelen ve Hazret-i Davut ve Süleyman Peygamberler döneminde yaşayan Ebu Ali Sina ve Ebu Haris isimli iki ünlü Türk aliminin hayatlarını aktarıyor. Gizli sırlarla dolu fizik, metafizik ve simya ilmi ile ilgili olağanüstü olayların kaleme alındığı kitap, çok aranan ve okunan, sürükleyici eserler arasında yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 17:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?