5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Akif Gülle'den CHP'ye ağır eleştiri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle ile AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, düzenledikleri basın toplantısında CHP'ye yüklendi.

Amasya'da sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla biraraya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ve AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, yaptıkları açıklamalarında ana muhalefet partisi CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi. Akif Gülle, "Allah, CHP'nin de sayın Baykal'ın da yardımcısı olsun. Çılgınlıklarının ve çığlıklarının sebepleri gayet açık. Bir lider için kolay değil. Bulunduğunuz sürece devamlı partiniz halkta itibar ve saygısını kaybedecek, kendi kaybettiğinizi bir kenara koyun, o partide kaldığınız sürece devamlı kaybettireceksiniz. Sayın Baykal böyle bir psikolojik sıkıntıyı yaşıyor, biz de bundan pay alıyoruz" dedi.

Danimarka'da bir gazetenin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i uygunsuz şekilde tasvir eden karikatürleri yayınlanması konusuna da değinen Akif Gülle, "Türkiye'nin AB'ye girmesinin özellikle medeniyetler çatışması değil, medeniyetler arasında uzlaşma açısından çok önemli olduğunun hep altını çizdik. Bu olaylar da gösteriyor ki, AB'nin içerisindeki bir Türkiye, medeniyetler çatışması, dinler arası çatışmanın önlenmesi konusunda da büyük bir anlam ifade ediyor. Bu son olaylarda bu açıkça görülüyor. Elbette bu olayı yapanlar ve bu olaya göz kapayanları, bu manada Danimarka hükümeti yetkililerinin hareketlerini kınıyorum. Asla hiçbir demokratik yapı yada özgürlük inanç değerlerine, din değerlerine saygının önüne geçemez. Hiçbir demokrasi anlayışında da insanların dinine saygının önüne geçecek bir hareketi asla kabullenmeyiz" diye konuştu.

CHP'yi, Atatürk'ün Hazine'ye bağışladığı Atatürk Orman Çiftliği'nin talan edilmesine göz yummakla suçlayan AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, "Ben kendilerine diyorum ki 'Madem Atatürk'ün değerlerine sahip çıkıyorsunuz, o zaman 1925'te Atatürk'ün kendi parasıyla alıp Hazine'ye hediye ettiği Atatürk Orman Çiftliği'nin vasiyet hilafına, talanına niçin vesile oldunuz, bu ikilem niye'. Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk tarafından Türk milletine bağışlandı. 1937 yılından 1950 yılına kadar Tarım Bakanlığı'na bağlı olarak hayatiyetini sürdürüyor ve bu süreçte 5559 sayılı kanundan hareketle Atatürk Orman Çiftliği'nin 55 bin dekar olan arazisinin şu andaki hali 33 bin dekara düşürülüyor.

Vasiyetnameye rağmen çıkartılan birçok kanunlarla maalesef, Atatürk'ün vasiyetine aykırı olarak resmi talana tabi tutuluyor. Bir taraftan İş Bankası'ndaki vasiyetname kanunda değişti diye deklare edeceksin, diğer taraftan Atatürk Orman Çiftliği ile vasiyetnameye uymayıp yasal talanlar yapacaksınız ve işgallerde var bunun içerisinde. Buradan CHP'lilere sesleniyorum; Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkmak Atatürk Orman Çiftliği'nin talanına göz yummak mıdır? KİT Komisyonu'nda 35 milletvekili var, İktisadi Devlet Teşekkülleri'nin görüşülmesiyle ilgili 2 tane muhalefet şerhi var, o iki muhalefet şerhi de bana aittir" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 00:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?