4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Gülle 97 gün sonra memleketinde

Geçirdiği trafik kazasının ardından 97 gün sonra ilk kez memleketi Merzifon'a gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, partililer ve hemşehrileri tarafından ilçe girişinde kurban kesilerek karşılandı.

Eşi Songül ve kızı Zeynep ile Amasya'nın Merzifon ilçesine gelen Akif Gülle, kendisini karşılamaya gelenleri aracından inerek selamladı.
Daha sonra Merzifon Belediye Başkanlığına geçen Gülle, burada halka hitap ederek, her şeyin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Aynı kazada hayatını kaybeden arkadaşlarının ölüm haberlerini yaklaşık bir hafta önce öğrendiğini dile getiren Gülle, duyduğu üzüntüyü ifade ederek, yakınlarına başsağlığı diledi. Tedavi süreci boyunca kendisini ziyaret edenlere teşekkür eden Gülle, ”Gönül isterdi ki herkesle tek tek kucaklaşayım ama sağlığım buna müsait değil” dedi.

Vatandaşların geçmiş Ramazan Bayramını da kutlayan Gülle, yeni seçilen Belediye Başkanı Kadri Aydınlı'ya da görevinde başarılar diledi.

Gülle konuşmasının ardından kendisinin ağır yaralandığı kazada hayatını kaybeden Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul ile aynı kazada kendisi gibi ağır yaralanan ancak daha sonra hayatını kaybeden AKP Merzifon İlçe Başkanı Hamza Demir'in mezarlarını ziyaret etti. Burada dua okuyan Gülle'nin, duygulandığı gözlendi.

Gülle daha sonra dinlenmek üzere eşi ve kızıyla ilçedeki evine geçti. Akif Gülle'nin Ramazan Bayramı boyunca memleketinde kalacağı öğrenildi.

16 Temmuzda Amasya'nın Merzifon ilçesinde meydana gelen kazada, Gümüşhacıköy'den Merzifon yönüne giden Necati Kurt yönetimindeki 05 DF 001 plakalı, Merzifon Belediyesine ait makam aracı, Kadırga Tesisleri yakınında, karşı yönden gelen Abidin Kilir'in kullandığı 35 AH 1960 plakalı otomobille çarpışmıştı.

Kazada makam aracında bulunan Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul hayatını kaybetmiş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, İl Başkanı Mustafa Yıldız, Merzifon İlçe Başkanı Hamza Demir, Merzifon Belediyesi makam aracını kullanan Necati Kurt ve diğer araç sürücüsü Abidin Kilir ile Gülizar Kilir (9) yaralanmıştı.


AA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 16:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa kaya IP: 88.233.45.xxx Tarih : 22.10.2006 11:25:01
tekirdağ saray ilçesinde askerlik görevimi yerine getiriyorum. vekilimiz Akif Gülle nin başına gelenleri duydum üzüldüm,tekrar geçmiş olsun "adalet" li bir şekilde görevivnin başında görmek temennimizdir.