5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Deprem iddialarına tepki

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, güneş tutulması sonrası deprem olacağı yönündeki iddiaların bilimsel dayanağının olmadığını belirterek, "Söylentilerin aslı astarı yok" dedi.

Amasya'nın deprem kuşağında olan bir il olduğunu, daha önceden deprem riski ne ise bundan sonra da o kadar riskli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, belediye olarak bu gibi tabi afetlere karşı hazırlıklı olduklarını kaydetti. Özarslan, "Amasya'da deprem olacağı ve bizimde ceset torbası getirdiğimiz şeklindeki iddiaların aslı astarı yok. Böyle bir şey asla yok. Deprem olacağı iddiaları bilimsel dayanaktan yoksun" dedi.

İtfaiye Müdürlüğü'ne tabi afetler, yangınlar ve kazalarda daha profesyonel olarak müdahale edebilmek için kaza kırım cihazları aldıklarını ifade eden Başkan Özarslan, "Kazalarda ve diğer olaylarda insanları sıkıştıkları yerlerden çıkartabilmek için bu aletleri aldık. Profesyonel dalgıçlarımızda sadece Amasya'da değil diğer illerde olan olaylara müdahale ediyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 11:33:45
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 18:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?