5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DSP Genel başkanı Amasya'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonlardan pembe tablolar çizdiğini belirterek, 3.5 yılda borcun 100 milyar dolar arttığını söyledi. 

Partisinin Amasya İl Başkanlığı tarafından Gümüşhacıköy İlçesi'nde düzenlenen mitinge katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, halka hitabında AK Parti'yi eleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitingde vatandaşlara hitap eden Zeki Sezer, Türkiye'de yaşanan işsizlik sıkıntısına değindi. Sezer, "Türkiye'de bakıyorsunuz dünyadaki işsizlerin 10'da biri Türkiye'de. Gümüşhacıköy'e fabrika kuracaklarının sözünü vererek iktidar olanlar, fabrikaları özelleştirip, kapattırarak işsizliği daha da artırıyorlar. Fabrika kurmak, yeni işyeri açmak bir tarafa, Sayın Başbakan, televizyon ekranlarından pembe tablolar çiziyor. Başbakan'ın sağlığını sorgulamak lazım bu ekonomiye nasıl iyi, doğru giden ekonomi diyebiliyor" dedi.
Türkiye'de 120 milyar dolarlık yolsuzluk yapıldığını iddia eden Sezer, "3.5 yılda tam 100 milyar dolar borç büyüdü bu ülkede. Siz ödeyeceksiniz bunu, sizin işsiz torunlarınız ödeyecek, biz ödeyeceğiz. Yatırım yok, işsizliği önleyecek girişim yok ama borç artısı var.

Sadece 100 milyar dolar ile sınırlı değil. 20 milyar dolarlık özelleştirme yapmakla övünüyor bu Başbakan. Başbakan'ın yolsuzluklarla özdeş haline gelmiş Kemal abisi övünüyor 20 milyar dolarlık özelleştirme yapmakla. O, 100 milyar dolara 20 milyar doları da ekleyin, 120 milyar dolarlık yolsuzluk var bu ülkede. Bu kadar borç artıyorsa, hiçbir yatırım yapılmıyorsa o para yolsuzluğa gitti. Sayın Başbakan, 'değiştim' diye iktidar olmuştu, 'yolsuzlukları önleyeceğiz' diyerek sizlerin oyunu almıştı, şimdi yolsuzluk denizinde yüzüyorlar, o batağa saplandılar, Türkiye'nin her köşesinde yolsuzluk destanları yazıyorlar. 'Yolsuzluktan hesap soracağız' diye iktidar olanlar şimdi hesap sorulacak haldeler. Bir önceki iktidarın bakanlarından birisi bendim şimdi dokunulmazlığım yok, bekliyorum hesap sorsunlar diye soracak hesapları yok. Ama bugünkü yolsuzlukların hesabı bilsinler ki kesinlikle sorulacak. Yolsuzluğun hesabını yolsuzluk yapmayanlar, tertemiz olanlar, DSP'liler sorabilir" diye konuştu. 
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 17:56:40
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 11:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?