5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Anavatan lideri Amasya'da

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Bush görüşmesinden bir sonuç çıkmadığını iddia ederek, "Belki Genelkurmay Başkanı'nın ziyaretinde asıl söylenecekler söylenebilir" dedi. 

Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir, Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan, Muğla Milletvekili Hasan Özyar ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çebi ile birlikte geldiği Amasya'da partililer tarafından karşılanan Erkan Mumcu, Gümüşhacıköy ve Merzifon ilçelerini ziyaret ederek halkı selamladı. Gümüşhacıköy İlçesi'nde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Erkan Mumcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisinin stratejik ortaklık davranışının karşılığı denebilecek verimlilikte geçmediğini belirtti. 

Amerika'nın meseleye 'Irak ve Kuzey Irak'ın yapılanmasında Türkiye'nin rolü ne olacak?' noktasından baktığını ifade eden Mumcu, "Amerika, Türkiye'ye bir rol vermekten çok, Türkiye'nin arıza ve sorun çıkarmaması noktasında politika yürütüyor. Türkiye'nin terörle mücadelesi konusunda gösterildiği ifade edilen duyarlılığın arka tarafında, özellikle Kuzey Irak'ta problem olmasını istemeyen bir Türkiye gerçeği var. ABD'de yapılan Başbakan Erdoğan ve Bush görüşmesinin de bu doğrultuda olduğu anlaşılıyor. Dağ fare doğurdu. Buradan bir şey çıkmadı, çıkmazdı da. Belki Genelkurmay Başkanı'nın ziyaretinde asıl söylenecekler söylenebilir" diye konuştu. 

Şu anda Türkiye siyasetinin özellikle laiklik ve irtica gibi tartışmaların etrafında kızışmasının sebebinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu vurgulayan Mumcu, "Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda parlamentonun bu seçimi yapmasında ısrar etmesinin, hukuki meşruiyeti olsa bile demokratik meşruiyeti olmadığı açıktır. İktidarın sağduyulu davranması ve Türkiye'nin önünü açması lazım. Yapılması gereken şey de anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanını halkın seçeceği bir yolu Türkiye'nin önüne koymaktır. Bu, Türkiye'deki stresi ve gerilimi ortadan kaldırır. Sadece bu dönem için değil önümüzdeki 10 yıllar boyunca Türkiye, huzur içinde işleyen bir sisteme sahip olur. Başbakanın, 'İlla ben Cumhurbaşkanı olacağım' ihtirasından vazgeçip Türkiye'nin geleceğini düşünmesi gerekiyor. Sayın Başbakana tavsiyem, Cumhurbaşkanı olmak veya Cumhurbaşkanı seçmek ihtirasından vazgeçip, seçme hakkını millete bırakıp, Türkiye'nin önünü açmasıdır" şeklinde konuştu. 

Gümüşhacıköy, Merzifon ve Suluova'da halkı selamladıktan sonra Amasya'ya gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 

Burada düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Türkiye'de irtica var mı?" şeklindeki sorusuna cevap veren Erkan Mumcu, "Bu soru doğru bir soru değil. 'Türkiye'de irticai faaliyetler var mı?' diye sorarsanız, bu doğru bir soru olur. 'Türkiye'de irtica var mı?' diye sorarsanız, hayır. Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye'de Anayasal kurumlar ayaktadır. Türkiye'de Anayasa ayaktadır, Türkiye'de Anayasa'nın bütün hükümleri de işlemektedir. Türk milletini korkutacak bu tür yaklaşımlara evet diyemem ama Türkiye'de irticai faaliyetlerde bulunanlar var mıdır, evet vardır. İrticai niyetleri bulunanlar var mıdır, evet vardır. Ama bunların niyetleri bu ülkenin gücü karşısında hiçbir yere ulaşmaz, onun için hiç kimse ülkeye korku salmasın" dedi. 

Parti girişinde partililerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Erkan Mumcu çocukları öperken, kendisini öpmek isteyen bazı partilileri rahatsızlığı yüzünden uyararak öpmedi. Mumcu, parti binasının bulunduğu yerde bazı esnafları da ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 09:56:40
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 16:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?