5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Amasya Beji' tanıtılacak

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Amasya Organize Sanayii'nde üretimi yapılan 'Amasya Beji' isimli mermerin tanıtımının yapılarak mermer sektörünün canlandırılacağını belirtti.

Teşvik Yasası kapsamında Amasya Organize Sanayi Bölgesi'nin yeterince yatırımcı alamadığına ve Organize Sanayii'nde bulunan fabrikaların hepsinin mermer üzerine üretim yaptığına dikkat çeken Vali Celaleddin Lekesiz, "Amasya Organize Sanayi Bölgesi mermer alanında ihtisas sanayi oldu. Amasya'da üretilen ve Amasya Beji olarak bilinen mermerin tanıtımını yapmak için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Bunlardan bir tanesi de mermer fuarı açmayı hedefliyoruz" dedi.

Bal renginde olan, özellikle döşemelerde kullanılan ve Amasya'da Yördenik, Kervansaray, Terziköy, Eliktekke ve Musa köylerinin arazilerinden çıkartılan Amasya Beji isimli mermer, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 11 fabrika tarafından işleniyor. Yıllık ortalama 917 bin 478 metrekare üretimi yapılan mermer İsrail, Suudi Arabistan, Almanya ve İtalya'dan yoğun ilgi görüyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 00:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?