5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Albayrak sert çıktı

AKP Amasya Milletvekili ve Meclis Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı, Hamza Albayrak, çok yakında Türk Telekom Genel Müdürü ile ilgili yolsuzluk dosyasını açıklayacağını belirtti. Albayrak, Milliyet Gazetesi'nin 30 Temmuz'da  “E-kulak skandalı” başlığı ile manşetten verdiği haberle ilgili, AKP İl Binası'nda bir basın toplantısı yaptı.

Albayrak, görsel ve yazılı basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu, olayla ilgili savcılığın takipsizlik kararı verdiğini, kendi ve oğlunun itibarının zedelendiğini belirtti.

Kamuoyunu yanıltan yanlış ve asılsız haberlerle ilgili yasal sürecin devam edeceğini, belirten Albayrak, Türk Telekom Genel Müdürü ile ilgili yolsuzlukları da yakında açıklayacağını söyledi. Albayrak, “Türkiye’nin çok önemli bir iletişim kurumu olan Türk Telekom Genel Müdürü’nü böylesine bir hukuk dışı gerçeğe aykırı bir delil ile e-mailinin izlendiğini ileri sürmesi; teknik ve bilgi noksanlığının dışında ayrıca iyi niyetli olmadığını da göstermekte olup, kendisi ile ilgili hukuki yollara başvurularak tarafın ve oğlumca cezai ve mali açıdan hak araması elbette ki yapılacaktır.” diye konuştu.

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan hakkında elinde bir çok yolsuzluk dosyasının bulunduğunu belirten, Albayrak, “KİT Komisyonu Türk Telekom Alt komisyonu Başkanı olarak kendilerine resmen sunduğum ve tatminkar cevap alamadığım, evraka dayalı olup, delilden sonuca giderek ortaya çıkardığım Telekom’daki usülsüzlük ve yolsuzluk dosyalarını yapacağım basın açıklaması ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettireceğim” dedi.

Sert açıklamalarını sürdüren Albayrak sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu can bu tende olduğu müddetçe, bir milletvekili olarak yolsuzluklarla, usülsüzlüklerle mücadelede bir Allah’ın kulu beni caydıramayacak. Hiçbir ayırım yapmaksızın kamu çeşmesinden, devlet çeşmesinden ruhsatsız su içenlerde de su içirenlerden de hesap sormaya, devam edeceğim. Beni, yıldıramayacaklar" 

Milliyet Gazetesi’nin30 Temmuz'da “e-kulak skandalı” başlığı ile manşete taşıdığı haberde, Albayrak’ın oğlu Emre Ensar Albayrak’ın sahip olduğu komtek (Comtech) iletişim şirketi bilgisayarlarından Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan’ın e-posta hesabına illegal yollardan, şifre kırarak e-posta iletilerinin okunduğu belirtilmiş, Mehmet Ekinalan’ın Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirilmişti.

Mükerrem Uzun - Kenthaber / Amasya
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 12:39:20
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 14:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?