5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Muhalefete 'Gülle' yağdırdı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Malatya'da Çocuk Yuvası'nda yaşanan dayak olayından sonra muhalefetin siyasi rant peşine düştüğünü ileri sürdü.

Amasya'da yaptığı gezi esnasında gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasından sonra yaşanan olayların hükümetin bir parçası gibi lanse edilmeye çalışıldığını söyledi. Akif Gülle, "Türkiye'de yargı bağımsızdır. Türkiye'de yargı neye karar veriyorsa, yargı süreci neyi gerektiriyorsa, herkes vasfı, pozisyonu ne olursa olsun buna tabi olmak durumundadır. Olayı hükümetin bir parçası gibi değerlendirmek asla doğru olmayan bir tespit" dedi.

Malatya'da Çocuk Yuvası'nda yaşanan dayak olayına da değinen Gülle, "Malatya'da yaşanan olay, bu ülkede yaşayan herkesi rahatsız eden bir olaydır. Olayın ardından ilgili genel müdür olay yerine intikal etti. Sağlık Bakanlığı ve parti içerisinden bir heyet Malatya'ya gönderildi. Olay bütün boyutları ile tenkit edilmekte. Bir de Türkiye'de muhalefetin bu tür olaylardan 'Acaba siyasi rant elde edebilir miyim?' gibi bir yaklaşımı her zaman olduğu gibi burada da kendisini göstermiştir. Bu olaylar siyasete malzeme edilecek olaylar değildir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 18:03:14
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 18:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?