17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

3. Bölge toplantısı yapıldı

Karabük'te yapılan 3. Bölge Birliği toplantısında, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin sorunları görüşüldü. 

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda yapılan toplantıya, Karabük Valisi Cemalettin Sevim, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, Karabük TSO Başkanı Şaban Akyüz, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kemik, Zonguldak Maden Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erdoğan Kaymakçı, TSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök, Emekliler Cemiyeti Karabük Şube Başkanı Celal Çetin, Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz, Bartın ve Zonguldak'tan sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı. 

Toplantıya Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akyüz başkanlık yaptı. Akyüz, yaptığı açılış konuşmasında, "Havzamızda güç birliği içerisinde yatırımların gerçekleştirilmesi konusunda sivil toplum örgütleriyle birlikte bir bütün olarak hareket etmeliyiz. Siyasi herhangi bir amaç taşımadan Karabük, Bartın ve Zonguldak için çalışmalıyız" dedi. 

Vali Sevim ise, "Bartın, Karabük ve Zonguldak aynı yörede bulunan 3 il. Bu illerimizin coğrafi yapısı birbirlerine çok yakın. Bu coğrafi yapılarının birbirlerine yakın olması nedeniyle ekonomik bakımdan ortak sorunları da var. Ortak ekonomik sorunları TSO başkanları, belediye başkanları, gönüllü kuruluşlarımız el ele vermek suretiyle aşabiliriz" diye konuştu. 

Başkan Erer de yaptığı konuşmada, bölgeye yapılacak yatırımlar konusunda objektif olunmasının altını çizdi. Başkan Erer, "Sivil toplum örgütlerinin biraraya gelerek yürütmüş olduğu bu çalışmayı takdirle karşılıyorum. Zonguldak, Bartın ve Karabük bölünmez bir bütündür. Siyasi konjonktür bu 3 ili bugün birbirinden resmiyette ayırmıştır ama fizik ve gönül olarak ayrılması düşünülemez. Burası bir havzadır. Böyle bir havzanın birlikte birçok projeyi gerçekleştirme çabası, bölgenin gelişmesi için önemli bir motor görevi görecektir" şeklinde konuştu. 

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik de, bölgenin ileri gitmesi için herkese büyük görev düştüğünü ifade ederek, öncelikle Filyos Vadisi Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'in kişisel gayretleriyle Rus Petrol devi Lukoil'in Filyos'a yatırım yapmak için araştırma içinde olduğunu kaydeden Kemik, "Gerçekten bu bölgeye güç verecek bir projeydi. Çünkü, Zonguldak kömüre, Karabük ise demir çeliğe dönük sanayisiyle istihdama yönelik yatırımların yoğunlaştığı bölgelerdir. Bartın her zaman bunları tamamlayıcı bir kent olmuştur. Bizler Lukoil'in bölgemizde yatırım yapmasını çok önemsedik. Ancak daha sonraları bu yatırımın Samsun'a kayması yönünde tavsiye kararları alındığını öğrendik. Öncelikle bu bölgenin yatırımcıya işe ve iş gücüne ihtiyacı vardır. Bartın-Karabük-Zonguldak illeri sanayileşme ve gelişme yönünde bir bütün olarak hareket etmek zorundadır. Bizler bölgemize gerçek yatırımcıları bekliyoruz" diyerek yatırımcıları bölgeye davet etti. 

Toplantıda son olarak söz alan Karabük TSO Başkanı Şaban Akyüz, 3 ilin milletvekilleri, tüm siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütlerinin biraraya gelerek bir toplantı daha yapacaklarını söyledi. Akyüz, "Dördüncü toplantı Ankara'da yapılacak. Şu anda bir tarih vermemiz söz konusu değil. Bunu ileriki bir tarihte açıklayacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 10:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?