17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Bartın Belediyesi'nde çalışan 285 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri bugün başladı.

Görüşmelerin ilk toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Meclis Üyeleri Mehmet Keleş ve Bülent Özveren, sözleşme komisyonu üyeleri Mali Hizmetler Müdür Vekili Hülya Yılmaz, Avukat Derya Atmaca, Ruhsat ve Denetim Müdürü Coşkun Altay, Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Tahsin Atayan ile işyeri temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, belediyelerin kısıtlı imkanlar ile çalışanlarını mağdur etmeden sözleşmeleri tamamladığını belirterek, "Karşılıklı anlayış ve hoşgörü çerçevesinde bu toplu sözleşme görüşmelerinin de anlaşma ile kısa sürede tamamlanacağı inancındayım. Bartın Belediyesi'nde çalışan işçilerimizi maddi yönden memnun etmeyi bizler de çok istiyoruz. Ancak belediyemizin mali imkanlarını göz ardı edemeyiz. Bugüne kadar maaşları günü gününe aksatmadan ödedik. Bundan sonra da işçilerimizin döktüğü alın terinin bedeli zamanında ödenecektir. Bunu da gerçekçi rakamlarla imzalanan sözleşmeler sağlayacaktır" dedi.

Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar ise,"Her zaman beklentimiz sözleşmeleri masada bitirmektir. Belediyelerin içinde bulundukları sıkıntıları da çok iyi biliyoruz. Bu sözleşmeyi de masa başında bitirmek için gayret göstereceğiz. Sözleşme görüşmelerimiz Bartın Belediyesi işçilerine şimdiden hayırlı olsun" dedi.
1 Mart 2008 tarihinden 28 Şubat 2009 tarihine kadar 1 yıl geçerli olacak sözleşmenin ilk toplantısında idari konular ele alınarak kabul edildi. 27 Şubat 2008 tarihinde yapılacak olan ikinci toplantıda mali konular görüşülecek.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 14:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?