17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Uluslular keten tohumu üretecek

Bartın ve Çevresinde Yaşayan Uluslular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, alternatif tarım arayışı içerisinde Sinop'un Ayancık İlçesi'nde incelediği keten tohumu üretimini Bartın'da uygulamaya karar verdi. 

Uluslular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Coşkun Yılmaz, konuyla ilgili açıklama yaptı. Dernek binasında, Başkan Yardımcısı Mehmet Maden, Ziraat Teknisyeni Ramazan Çağlayan, Belediye Meclis Üyesi Sedat Açıkgöz ve dernek üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Yılmaz, Bartın'da alternatif tarım kaynaklarını geliştirmek için çalışma başlattıklarını ve sonuca ulaştıklarını söyledi. 

Sinop'un Ayancık İlçesi'ne yaptıkları geziyi değerlendiren Dernek Başkanı Coşkun Yılmaz, keten tohumu üretimine geçmeye karar verdiklerini belirtti. Ağustos ayında 10 dönümlük arazi üzerine 80 kilogram keten tohumu ekeceklerini belirten Yılmaz, "Ayancık'ta yetkililerle görüştük. Keten tohumu üretiminin ekonomik bir değer kazandığını öğrendik ve bu tür fabrikalarda en az 30 işçinin çalıştığını tespit ettik. Fabrika sahipleri, köylülere tohum vererek ekim yaptırdıklarını, böylece köylülere de ekonomik girdi sağlandığını söylediler" dedi. 

Yılmaz, keten tohumu üretimi sayesinde Bartın ekonomisin güçleneceğine inandıklarını da kaydederek, çalışmalara Ağustos ayında başlayacaklarını ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 15:11:12
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 16:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?