17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Sanayiciler buluştu

Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve ilin değişik bölgelerinde yatırım yapan sanayicilerin biaraya geldikleri toplantıda, sanayicilerin sorunları görüşüldü. 

Bartın OSB'de yapılan toplantıya, Vali İsa Küçük, AK Parti Bartın milletvekilleri Asım Kulak ve Hacı İbrahim Kabarık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, OSB Müdürü Ferruh Harçvuran, daire amirleri, yöneticiler ve sanayiciler katıldı. Toplantıda konuşan Vali Küçük, yatırımcının sorunlarının belirlenmesi ve çözüme kavuşturulması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. 2006 yılında kırsal kesimlerdeki alt yapı sorunlarının ivedilikle giderildiğini belirten Vali Küçük, 2007 yılında ise sanayileşme ve istihdamın sağlanması için önemli adımlar atacaklarını dile getirdi. 

Tevzi alanın genişletilmesi için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından kamulaştırma bedeli konusunda gerekli ödeneğin sağlandığını belirten Vali Küçük, "Kamulaştırma ödeneğine ihtiyaç duymaksızın kamuya ait arazilerimiz de bulunuyor. Buralarda tespit çalışmaları başlattık. 5084 sayılı kanuna göre, yatırımcıya tahsis edilecek yer olmadığı için elimizdeki hazine ve İl Özel İdaresi'ne ait diğer arazilerin sanayicilere tahsisini yapıyoruz. Sanayicilerimiz yatırım aşkıyla Bartın'ın önüne geldikçe, destek verdikçe, Bartın'daki sanayileşme ve istihdam sorununun çözülmesi için önemli adımlar atacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 15:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakkı kavacık IP: 81.214.228.xxx Tarih : 9.10.2006 16:28:06
toplanmayı boşversinlerde birazda çalışsınlar. biz üniversite mezunları işsiz dolaşıyoruz sanayi bölgelerinde. toplanacaklarsa gitsin nerde toplanırlarsa toplansınlar. ben bartınlıyım diyorum, arkadaşlar daha bartın ilini hakkari tarafında zannediyolar. istihdam yaratsınlar istihdam. oturmakla olmaz öyle orada. saygılarımı sunmuyorum kesinlikle. işiniz dahada zor gelsin.