17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Bartın'a büyük yatırım

İtalya'nın Padova Eyaleti ile Bartın arasında imzalanan ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği anlaşması gereği İtalya'da bulunan bisiklet firmasının Bartın'da da bir fabrika kuracağı belirtildi. 

Köklere Dönüş Projesi kapsamında 2002 yılında İtalya'nın Padova Eyaleti ile Bartın arasında imzalanan işbirliği anlaşması gereği İtalya'ya giden Bartın Valisi İsa Küçük, Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, İtalya seyahatini değerlendirdi. Vali Küçük, Padova ile imzalanan ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği anlaşmasının 2 ülkeye çok şeyler kazandıracağını belirterek, yapılan görüşmelerde İtalya'da bulunan bir bisiklet firmasının Bartın'da bisiklet fabrikası kurmayı amaçladığını söyledi. İtalyalı iş adamlarının Bartın'a yatırım yapması için girişimlerde bulunduklarını belirten Vali İsa Küçük, "Padova Ticaret Odası yetkilileri ve iş adamları ile yapılan görüşmeler olumlu geçti. Görüşmeler sonrasında İtalyan bir bisiklet firması Bartın'da yatırım yapmayı düşündüğünü söyledi. Bu amaçla Bartın'dan 2 mühendisi İtalya'da staj yapmaya göndereceğiz. 

Mühendislerin tüm masrafları karşılanacağı gibi ayrıca kendilerine maaş da ödenecek" dedi. Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ise, kültürel etkinlikler çerçevesinde Bartın kültürünün İtalya'da yaşatılması amacıyla Padova Eyaleti'ne Bartın Evi'nin yapılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. TSO Başkanı Mehmet Kemik de, Padova Ticaret Odası ile birlikte dostlukları ileriye getirerek ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirmeye çalışacaklarını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 22:31:57
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 16:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut ALOĞLU:kocaeli/gebze IP: 85.101.4.xxx Tarih : 23.06.2006 21:17:55
öncelikle sn:bartın valimiz İSA KÜÇÜK beye böyle girişimlerde bulundugu için teşekkür ederim,BARTIN ın kültürünü italyaya taşımak kadar güzel bir şey olabilirmi?KEŞKE:bizim halkımız insanımızda bartın için yatırım yapmayı düşünse((ben ve benim gibi çok genç memleketinden uzaklarda anne kardeş hasretiyle uzaklarda çalışmazlar.sn:İSA BEYE çalışmalarında başarılar dilerim ve(hep beraber elele verip memleketimizi kalkındıralım lütfen)!!!