18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Duble yol çalışmaları başlıyor

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'da yapılacak duble yol çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Vali İsa Küçük, toplam 13 kilometre duble yol yapmayı planladıklarını açıkladı.

Bartın Valisi İsa Küçük başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve ilgili yetkililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İsa Küçük,"Ankara'da yapılan Valiler toplantısında alınan karar gereğince İlimizde duble yol çalışması yapacağız. Ayrıca Bartın-Ankara, Bartın-İstanbul yolunda da iş makinesi vereceğimizi Devrek-Mengen arasında taahhüt ettik. Geçen yıllarda Karayolları çalışmaları yapıyor, diğer kuruluşlar destek veriyordu. Farklı bir model olarak şimdi ise projenin sahibi doğrudan Valilikler olurken, Karayolları ve diğer kuruluşlar Valiliklere destek verecek. Tahsis edilen araçların akaryakıt gideri, tamir-bakım gideri ve personel giderleri ilgili kamu kuruluşuna dahil olacak. Murat Bey köyünden, Arıt yol kavşağına ve Hastane kavşağından İl Özel İdaresine, çimento fabrikasından limana gelmeden ki köprüye kadar kendi sınırlarımız içerisinde toplam 13 km duble yol çalışması yapılacaktır" dedi.

Vali İsa Küçük, duble yol yapımı konusunda ilgili yetkililerden bilgiler alırken, güzergahların belirlenmesi ve ortak çalışmalar yapılması konusunda talimat verdi. Duble yolların bu sene alt yapısının yapılacağını dana sonraki dönemlerde ise asfalt gibi çalışmaların yapılacağının altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 19:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?