22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Bartın satıştan umutlu

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, Bartın Çimento Fabrikası'nın satışı ile ilgili basın açıklaması düzenlendi. Toplantı sonrasında ise Meclis Başkanı ile gazeteciler arasında gerginlik yaşandı.

BTSO'da yapılan basın açıklamasına, TSO Başkanı Mehmet Kemik, Meclis Başkanı Hakan Çöme ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. TSO Başkanı Kemik, Bartın Çimento Fabrikası'nın satışının istihdamı artırma ve Bartın ekonomisine katkı açısından önemli olduğunu vurguladı. Kemik, "Sanko Holding'e ait Çimko firması 48 milyon dolara değerinin 2.2 katına işletmeyi satın almıştır.

TOBB'den tanıdığımız Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun fabrikayı çalıştıracağına, istihdamı artıracağına ve Bartın ekonomisine katkı sağlayacağına güveniyoruz" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik'in basın toplantısında, Meclis üyesi ve gazeteci arasında yaşanan olaylara değinmesi üzerine salonda gergin anlar yaşandı. BTSO Meclis Başkanı Hakan Çöme, Bartın Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri ve Bartın Barış Gazetesinin İmtiyaz Sahibi Hikmet Sönmez'e bir takım atıflarda bulundu.

Sönmez'e, "Burası Zonguldak değil Bartın" diyen Meclis Başkanı Çöme, tartışmayı görüntülemeye çalışan Doğan Haber Ajansı Muhabiri Halil Tekin'e de kamerasını kapatmasını söyledi.

Yaşanan bu olaylara TSO Başkanı Mehmet Kemik ve diğer meclis üyeleri sessiz kalırken, Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Hikmet Sönmez, "Meclis Başkanı gazetecileri sınıflandırmıştır. Kendisine böyle bir davranışı yakıştıramadık. Ben aslen Erzincanlıyım ve yıllarca Zonguldak'ta yaşadım.

12 yıldır Bartın'da yaşıyorum. Evim ve iş yerim burada. Ben kendimi Bartınlı olarak görüyorum. Çünkü Bartın menfaatine gazetemde yazdığım yazıları Ankara, İstanbul, Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Almanya'ya gönderiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 16:20:24
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 16:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?