30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Bayburt'a 2. senfoni 'zulmü'

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bahar aylarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya ''sanat taşımaya'' hazırlanıyor. Orkestra, Hakkari, Bayburt ve Van'a yönelik turne projesi kapsamında izleyiciyle buluşmayı planlıyor.

CSO Müdürü Çağatay Akyol, 2007-2008 sanat sezonunun başından bu yana seyirciden ilgi gören çok sayıda konsere imza attıklarını söyledi.

Sezon açılışında ODTÜ Stadyumu'nda 8 bin 500 sanatseveri ağırladıklarını ifade eden Akyol, Anadolu Kültür ve Kongre Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı ''Mevlana Oratoryosu'' ile ''Yeni Yıl Konserleri''nde tüm salonun dolduğunu hatırlattı.

CSO'nun, yıllarca kitle konserlerine ağırlık verdiğini dile getiren Akyol, ''Dolayısıyla, geleneksel kitle konserlerini daha büyük projelerle sürdürmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede de Mayıs'ta yeni bir stadyum konseri düşünüyoruz'' diye konuştu.

Akyol, Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik turne kapsamında 18 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında izleyiciyle buluşmayı planladıklarını belirterek, ''Şu anda salonları tespit ediyoruz. Program ve solistler de belirlenecek'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 16:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemre kaya IP: 85.98.21.xxx Tarih : 29.02.2008 14:10:00

çok komik hele ki bayburtun halkı için dahada komik bir bayburtlu olarak söylüyorum