17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kader mahkumlarından oyun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ve Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümü çerçevesinde Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi çok amaçlı toplantı salonunda tutuklu ve hükümlüler, çocuklar için bir program hazırladı.

Düzenlenen etkinliğe Bayburt Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, M Tipi Kapalı Cezaevi Savcısı İlkay Özcan, Cezaevi Müdürü Kadir Avara, Cezaevi 2. Müdürü Telha Tuna, İl Sağlık Müdürü Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın ve öğrenciler katıldı. Program öncesinde Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi 2. Müdürü Telha Tuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir etkinlik düzenlendiğini ifade ederek, "Bizde Cezaevi Müdürlüğü olarak istedik ki onlar için anlamlı olan bu bayramı da Türkiye cezaevlerinde bir ilki gerçekleştirerek, cezaevimizde sizlerle beraber kutlayalım" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ise yaklaşık bir ay önce cezaevinde Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından tiyatro ve halk oyunları sergilendiğini hatırlatarak, "Türkiye'de bir ilke imzasını atan Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi yine buradaki tutuklu ve hükümlülerin kendi imkanlarıyla sergiledikleri oyunları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarımızla paylaşarak da bir ilke imza atmıştır. Ulu önder Atatürk'ün geleceğin Türkiye'sinde çocuklara armağan ettiği bu bayramda 2 gün boyunca burada etkinlik yaptık. İmkansızlıklardan dolayı tutuklu ve hükümlülerin uzun bir çalışmalarından sonra ortaya koyulan oyunları izledik. Gerçekten bu takdire layık bir çalışmadır."

Programda daha sonra tutuklu ve hükümlülerin sergiledikleri Erzincan yöresine ait folklor ve tiyatro gösterimleri ve Cezaevi Öğretmeni Süleyman Burç' un şefliğini yaptığı Cezaevi Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği eserlerle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 13:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?