17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Polise savunma kursu

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda Emniyet Müdürlüğü'nden 19 personele yönelik, bir hafta süreli" Polis Savunma Taktikleri temel eğitimi" kursu verildi. 

Eğitim konusunda açıklama yapan Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı 4. sınıf Emniyet Müdürü Selamettin Zünbül; "Bir olay anında halkın paniğe kapılmasını önleyerek, suçlunun olaya müdahil olmayan 3. şahıslara zararı dokunmadan, etkisiz hale getirerek kanun önüne çıkarmak maksadıyla halkımıza daha kaliteli hizmet verebilmeleri için sportif eğitimlere ağırlık vermekteyiz. Bu kapsamda, 19 personele yönelik olarak şüpheli şahısların etkisiz hale getirilmesi, hayatta kalma becerisi , baskı teknikleri, taşıma teknikleri, cop kullanma, kelepçe takma ve teçhizatın muhafazası konularında insan hakları kriterlerine uygun olarak eğitim verilmektedir." dedi. 

Zünbül "Amacımız polisin suçluyu en kısa sürede etrafındaki kişilere ve olaya ait kişilere zarar vermeden yakalayıp etkisiz hale getirme becerilerini en üst düzeye çıkarmak ve polislerimizin bu olaylara hazır halde ve eğitimlerini ve bilgilerini taze tutarak hizmet anlayışlarını , görevlerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır." diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 15:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?