30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kurtuluş günü etkinlikleri başladı

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü etkinlikler haftası Kop kayak tesislerinde "Kurtuluş kupası alp disiplini kayak yarışması"yla başladı.

Yarışmaya Bayburt, Erzurum, Gümüşhane illerinden 58 sporcu iştirak etti. 5 kategoride yapılan yarışmalarda derece alan sporculardan birincilere altın, ikincilere yarım Cumhuriyet altını, üçüncülere ise çeyrek Cumhuriyet altını ve plaketle verildi.

Yarışmalar sonrasında dereceye giren sporculara ödüllerini Vali Yardımcısı Polat Kara ve Belediye Başkanı Bekir Çetin verdi. Belediye Başkanı Çetin ödül töreninde yaptığı konuşmada "Gerçekten bugün harika bir gün yaşıyoruz. Biz Bayburt'da yerel kalkınmada planlarımızı açıklarken, bunlardan birisi de Bayburt'un küçük ölçekli bir turizim merkezi olmasıydı.

Burda turizmi üçe bölmüştük, yayla turimi, kültür turizmi ve kış turizmi Bayburt bunların üçünde de potansiyele sahip kış turimindede sahip turizim mantalitesi artık değişiyor Turizim deyince artık akla sadece sahil ve deniz gelmiyor. Turistler yayla, kültür, kış turizmini tercih eder duruma geldiler.

Bugün hakikaten 21 Şubat Bayburt'un kurtuluşu ile ilgili olarak düzenlediğimiz bu kayak yarışmaları ve bu tesisler Baybur'tun orta ölçekli bir turizim şehri olmasında kış turizminin nekadar önemli olduğunu görmekteyiz. Bu açıdan katkıda bulunan herkeze teşekkür ederiz. Gerçekten bugün çok güzel birgün yaşadık ben bütün katılan sporcularımızı tebrik ediyor, bu organizasyonda emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzü ve emeği geçen herkeze teşekkür ediyorum."dedi.

Öte yandan yarışmada dereceye giren sporcular ise şöyle belirlendi:
Çocuk1: 1.Emre Beydüz(Erzurum), 2.Cengiz Avşar(Bayburt,
3.A.Kadir Bedir(Erzurum).
Çocuk2: 1.Suat Narin (Bayburt),2.Yılmaz Yakut (Gümüşhane),
3.Özkan Avşar (Bayburt).
A Genç1:1.Harun Şimşek(Bayburt),2.Oğuzhan Buğday(Erzurum),
3.Fatih Varınca (Bayburt).
A Genç2:1.Avşar Yılmaz (Gümüşhane),2.Serkan Kural (Erzurum),
3.Ersin Beydüz (Erzurum)
Masterler 1.Mehmet Güngör 2.Nazmi Mazlum,3.Bülent Soğancı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 13:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?