21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Temizlik seferberliği

Bayburt Belediyesi tarafından özel şirkete devredilen temizlik işleri çalışmaları kapsamında, şehir merkezindeki cadde ve sokaklar sabunlu ve parfümlü suyla yıkanmaya başlandı.

Öncelikle Şehit Osman Tepesi ve merkezdeki türbelerin çevre temizliği ve yıkanmasıyla başlanan çalışmalarda, cadde ve sokakların sabunlu ve parfümlü suyla yıkanması vatandaşları memnun etti. Belediye Başkanı Bekir Çetin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kış sezonu içerisinde şehrimizin genel temizliğini çöp alma ve kar temizleme olarak yapabildiklerini söyledi. Çetin, "Baharın başlamasıyla birlikte bulaşıcı hastalıkların oluşabileceği düşüncesiyle cadde ve sokaklarımız başta olmak üzere çöp konteynırlarını ve etraflarını sabunlu ve parfümlü sularla düzenli bir program içerisinde yıkatıyoruz. Temizlik şirketi bu konuda özenle ve titizlikle çalışmaktadır. Şehrimizin temizlik konusunda çevre iller içerisinde örnek olacağına inanıyorum" dedi.

Başkan Çetin, şehir merkezinde 940 adet çöp konteynırı bulunduğunu da hatırlatarak, "Çöp toplama konusunda poşet sisteminin uygulanması için çalışmalarımız devam etmektedir. İlk uygulamayı bu yıl içerisinde belirleyeceğimiz bir mahallemizden başlatacağız. Halkımız bu konuda bizlere yardımcı olur ve memnun kalırsa bu uygulamayı şehir merkezinin tamamına yerleştirerek, çöp konteynırlarının sağlıksız ve çirkin görüntüsünden şehrimizi kurtarmış olacağız" diye konuştu.

Öte yandan mahalle odalarındaki toplantılarını devam ettiren Belediye Başkanı Bekir Çetin, ilin temizliği konusunda her fırsatta mahalle sakinlerinden duyarlı olmalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 15:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?