17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Cezaevinde moral gecesi

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencileriyle cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, düzenledikleri gecede hem güldü hem de izleyenleri güldürdü.

Bayburt M tipi Cezaevi'nin çok amaçlı salonunda düzenlenen geceye Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Bayburt PMYO Müdürü Üzeyir Sözen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ersan Topaloğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Araç, daire amirleri, hükümlü ve tutuklular katıldı.

Cezaevindeki 75 hükümlü ve tutukludan 50'sinin katıldığı gecede sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile Bayburt'ta öne çıkan PMYO öğrencileri halk türküleri, halk oyunları, skeç, müzik dinletisi, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerle mahkumları eğlendirdi. Gecede, temsili bir karakolun canlandırmasında TCK ve CMUK gibi yasaların değiştirilmesinin getirdiği bir takım olumsuzlar polisin ne durumda iş yaptığını açıkça gözler önüne serdi.

Türkiyem şarkısı dinlenirken mahkumlarda büyük bir coşku içerisinde olduğu gözlenen gecede konuşma yapan Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, "2000 yılına kadar cezaevlerine devlet hakim değildi, cezaevleri örgüt hücre evlerine dönüştürülmüş ve yakalanan örgüt elemanları cezaevinde daha iyi bir örgüt propagandasıyla karşı karşıya kalıyor ve daha etkin bir eleman olarak dışarı çıkarak eylemler düzenliyordular.

İşte 2000 yılından sonra cezaevleri, devletin kontrolüne geçtikten sonra mahkumları topluma kazandırılması ve dışarı çıktıklarında iş sahibi olmalarını amaçlayan kararlar alındı. İşte bu kararlar doğrultusunda 2002 yılında biten ve 2004 yılında hükümlü ve tutuklu alımına başlanan M tipi cezaevinde bizler de eğitime çok önem vermekteyiz" dedi.

Cezaevindekilerin eğitimi için bir çok kurumdan faydalandıklarını da ifade eden Kutanoğlu, "Amacımız burada bulunanları topluma kazandırmaktır. Cezaevinde berberlik, saz eğitimi, kalorifer yakım kursu gibi kurslar düzenledik ve sertifika verdik. Mahkumiyetleri bittiğinde dışarıdaki hayatın daha kolay adaptasyonu ve yaşamlarını idame ettirebilmek için iş sahibi olmalarını sağladık.

Mahkumların cezaevinde daha iyi şartlarda kalmaları ve sosyal ve kültürel açıdan gelişmeleri için moral geceleri düzenliyoruz. Bu geceye önemli bir katkısı olan PMYO Müdürü Üzeyir Sözen'e ve PMYO öğrencilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Süleyman Açıkgöz - Kenthaber / Bayburt
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 15:05:56
Güncelleme :13 Mart 2006 Pazartesi 15:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin yurt IP: 81.213.198.xxx Tarih : 23.10.2008 15:39:14

İyi günler cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere vermiş olduğu moral gecesi ve etkinlikler çok iyi... cezaevindekiler için bir üzülmeleri gidermeleri ve onlara bir umut kapısıdır.bir sevinçtir bir keyiftir. bayburt m tipi ceza ve infaz kurumu müdürüne teşekürler.Ayrıca emeği geçen Bayburt (PMYO) ÇOK ÇOK teşekürler. ben Diyarbakırdan yazıyorum. Benim babam (Hafit YURT)Bayburt M tipi ceza evindedir.İyi Hali Göz önüne alınarak babamıda bu MORAL GECESİNE davet edin ve kaydını yapın bir mesleğe. Babam Çok İyi bir insandır.Ne olur Babama İyi davranın. TEŞEKÜRLER....ALLAH KURTARSIN...ALLAH YARDIM ETSİN...