2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kaymakam Ünsal'dan icraatın içinden

Bayburt’un Demirözü ilçesi Kaymakamı Turgay Ünsal, Bayburt’ta görev yapan basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Toplantıya Kaymakam Turgay Ünsal’ın yanı sıra Demirözü Belediye Başkanı Faris Yılmaz, Gökçedere Belediye Başkanı Hüsamettin Akdoğan ve Beşpınar Belediye Başkanı Şahin Torun, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sadık Yavuz, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kaymakam Ünsal "Demirözü ilçesi tayin sıralamam da ilk sıra tercihim di. Buraya geldiğimde çok iyi bir elektrik aldım ve çok sevdim. Demirözü ilçemizin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirleyip yaşanabilir ve hayat standardı yüksek bir cazibe merkezi olması için var olan potansiyeli daha iyileştirmek ve hedefimizi daha üst seviyelere çıkarmak için yoğun mesai ve emek harcamalıyız."dedi.

İlçede en önemli eksikliğin eğitimde göze çarptığını dile getiren Ünsal daha sonra ilçede yaptıkları projeleri anlattı. Kaymakam Ünsal, projeler hakkında da şu bilgileri verdi: 75. Yıl Y.İ.B.O.da kalan 12 kız öğrencimiz ve köylerimizden ilçe merkezine taşıma yoluyla gelip giden 19 öğrenci olmak üzere toplam 31 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz öğlen ve akşam yedikleri yemek bedelini karşılayamamaktadırlar. Demirözü Kaymakamlığı olarak 14 bin 774,40 YTL tutarında bir projeyle öğrencilerin okula devam etmesini ve okulda eğitim görürken ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladık. Kış ayları çok ağır geçmektedir. İlçemizin 27 köyü vardır, bu 27 köyümüzün 15'inde ilköğretim okulu mevcuttur. Toplam öğrenci sayısı 285’dir. Yaptığımız çalışmalar sonucunda 99 öğrenciye kışlık ayakkabı alındı. Öte yandan yöre insanına istihdam sağlamak için, geçimlerini sürdürebilmeleri amacıyla Küçük Ölçekli Gelir Getirici İstihdam Projeleri Demirözü Kaymakamlığınca hazırlanmaktadır. İlçemizde mevcut olan araçların en ufak bir lastik tamiri arızası için 32 kilometre uzaklıktaki il merkezine gitmeleri, tüm yöre halkı için sıkıntı doğurmaktadır. Bu konuda hazırladığımız bir işyeri açılmasıyla beş kişilik bir aile geçimini sürdürecek, ikincisi de insanların ihtiyaçları daha kısa yoldan ve masrafsız karşılanacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 13:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?