3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

'Atı süremeyen hemen insin!'

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Gümüşhane'de eğitim ve öğretimle ilgili yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, "Bindiği atı süremeyen attan insin" derken, Teftiş Kurulu Başkanı Durdu Karadeniz ise, "Bir okulda borsa, hafta sonu maçları konuşuluyorsa okulda sosyal uyum vardır, ancak başarı yoktur. Yapılacak olan o sosyal uyumu bozarak tartışma ortamı meydana getirmektir" dedi.

Gümüşhane Eğitim Hizmetleri toplantı salonunda yapılan toplantıya, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdür ve müdür yardımcıları, halk eğitim müdür ve müdür yardımcılarının katıldığı ve adeta 2004 - 2005 eğitim - öğretimin sorgulandığı geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, "Bindiği atı sürmesini bilmeyen attan insin. Benden bu kadar diyen acizdir. Bu düşüncede olanların başarılı olması asla mümkün değildir. Başarısızlık eğer benden kaynaklanıyorsa ben de gitmeye hazırım. Herkes kendini çok iyi sorgulamalıdır" dedi.

Orta öğretim sınav sonuçlarını değerlendiren İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Durdu Karadeniz ise, bir okulda borsa ve hafta sonu maçları konuşuluyorsa o okulda sosyal uyumun olduğunu belirterek, "Okullar borsa ve hafta sonu maçlarının konuşulacağı ortam değildir. Okulda öğrencinin başarısı eğitim ve öğretim tartışılır. Eğer bir okulda bu tartışmalar yoksa başarı da yoktur. Köy ve beldelerimizde ailelerin etkisiyle kız öğrencilerimizin büyük çoğunluğu sınavlara girmemiştir. Halk eğitimlerin açmış olduğu kurslar amacına uygun olarak açılmamıştır" diye konuştu.

Orta Öğretim Kurumları (OKS) sınavlarına bin 603 öğrencinin girdiğini ifade eden Durdu Karadeniz, şunları söyledi:
"Bu öğrencilerimizden 149 öğrencimiz '0' çekmiştir. 152 öğrencimiz barajı aşamadı. En başarısız olunan ders ise matematiktir. OKS Sınavında sorulan soruların yüzde 20'i doğru, yüzde 43'ü yanlış, yüzde 27'i ise boş bırakılmıştır. Bu da öğrencilere iyi rehberlik yapılmadığını göstermektedir. Yüzde 43 yanlış işaretlemek okullarda bu konuda yapılan rehberliğin, ya hiç olmadığını, ya da üzerinde pek fazla durulmadığını göstermektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 14:34:19
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 14:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?