5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Yatılı öğrenci sorununa çözüm

Gümüşhane merkeze bağlı Tekke Beldesi'nde 1987 yılında yaptırılan 700 öğrenci kapasiteli pansiyonlu ilköğretim okulunun pansiyonu, 19 yıl sonra tamamlandı. 

Okulun 1987 yılında pansiyonlu okul olarak teslim alınmasına rağmen, pansiyonu yapılmayan Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz'ın girişimleriyle 350 kız ve 350'si erkek toplam 700 öğrenci kapasiteli 2 pansiyon binasının 15 Ekim'de hizmete gireceği bildirildi.

Tekke Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunarak yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Dalmaz, "İlimizin yatılı öğrenci sıkıntısını hizmete girecek olan 2 pansiyon binamızla çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi. 2004 yılında Gümüşhane'de göreve başladığını, okulları gezisi sırasında okulun pansiyonlu okul olduğunu ancak, okul teslim alınırken pansiyonu yapılmadan 1987 yılında teslim alındığını söyleyen Vali Dalmaz, "İncelemelerim sırasında sınıfların yatakhane ve mutfak yapıldığını gördüm. 700 öğrencinin bu okulumuzda eğitim görmesi gerekirken 220 öğrencinin ancak eğitim gördüğünü öğrendiğimde gerçekten çok şaşırdım" diye konuştu. 

2 yıldır Tekke Beldesi'ndeki ilköğretim okuluna pansiyon yapılması için çaba harcadığını belirten Vali Dalmaz, "Kız ve erkek öğrencilerimiz için yaptırılacak olan iki pansiyon için 3 milyon YTL'yi temin edip geçen yıl eylül ayında ihalesini yaparak çalışmaları başlattık. Geçen süre içerisinde yüklenici firma özverili çalışmaları sonucu 2 pansiyon binamızın hizmete girecek duruma getirdi. Son çalışmalar yapılıyor. Bu ayın ikinci yarısında hizmete açılacak. Sivas'a atanmam nedeniyle belki açılışta bulunmayacağım ama, yatılı öğrenci sorununu çözüme kavuşturmaktan dolayı çok memnunum. Şimdiden Gümüşhane'mize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 11:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?