6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Gümüşhane'nin ÖSS gururu

Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi, ÖSS yabancı dil puan sıralamasına göre Türkiye 13.’ncüsü oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2007 ÖSS sonuçlarına göre dereceye giren liseler açıklandı. Galatasaray Lisesi’nin birinci olduğu sıralamada Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi ve Vehbi Koç Özel Lisesi, gibi okulları geçme başarısını göstererek Türkiye 13.’ncüsü oldu.

Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Taş yaptığı açıklamada, “Okulumuz ÖSYM verilerine göre 2007 ÖSS Yabancı Dil Puan türünde ortalama 272,286 puanla 995 lise arasında Türkiye 13. olmuştur. Aynı puanla yabancı dil puanı hesaplanan Türkiye genelindeki 96 Anadolu Öğretmen Lisesi arasında da 9. sırada yer almıştır. Başarılarımızın tesadüf olmadığını biliyorduk. Zira geçen yıl ÖSS Sözel 2 puan türünde 7 bin 147 lise arasında Türkiye 16.olan okulumuz bu sene çıtayı yükselterek 2007 Yabancı Dil puanında birçok ünlü liseyi geride bırakarak Türkiye 13. olarak bizleri memnun etmiştir.”dedi.

Taş, açıklamasında başarının ekip çalışmasının bir sonucu olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Benim okul müdürü olarak görevim, öğretmen ve öğrencilerimin başarısı için gerekli altyapıyı oluşturmaktır. Öğretmenlerim ve öğrencilerim kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek bu haklı başarıya ulaştılar. Bu sevinci bize ve ilimize yaşatan öğretmenlerime, personelime ve yarınlarımızın teminatı gençlerimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?