7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

RAM ilçelerde seminerlere başladı

Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nce 2008 yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerler ilçelerde yapılmaya başlandı.

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde düzenlenen ilk seminerde Özel Eğitim ve Aile Eğitimi konuları ele alındı. Kurum Müdürü Onur Aydın, Rehber Öğretmen Zeynep Ateş ve Özel Eğitim öğretmenleri Ayşegül Turan ve Mehmet Emin Uprak bilgi verdiler.

İlk ve ortaöğretim öğretmenleri ve velilerine yönelik olarak verilen seminerlere katılım yüksek oldu. Seminerde öğretmenlere yönelik olarak “Gelişme ve Öğrenci Davranışları”, sınıflarında kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerin öğretmenlerine yönelik olarak da “Bireyselleştirmiş Eğitim Programı Hazırlama ve Uygulama” konusunda bilgi verildi, kaynaştırma öğrencisi bulunan sınıflarda örnek uygulamalar yapıldı.

Ayrıca velilere yönelik verilen Aile Eğitim Semineri’nde de ailelerin çocuklarını yetiştirirken karşılaşmış oldukları problemleri nasıl çözebilecekleri ve çocukları ile sağlıklı iletişimi nasıl kurabilecekleri konularında sordukları sorulara da cevap verildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 13:10:42
Güncelleme :23 Ocak 2008 Çarşamba 13:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?